Šport > Nogomet
2801 ogledov

Je 45-krat bogatejši od Ronalda

Faiq Bolkiah Epa
Najpremožnejši nogometaš na svetu je odigral šest tekem za svojo reprezentanco.

Pri španski Marci so objavili seznam najbogatejših nogometašev na svetu. Na vrhu lestvice se je znašel 22-letni Faiq Bolkiah, sicer kapetan reprezentance Bruneja.

Bolkiah je od leta 2016 član angleškega prvoligaša Leicester Cityja, priložnosti za igranje v prvem moštvu še ni dobil, nekajkrat je oblekel dres druge ekipe na prijateljskih dvobojih. Lani je sicer še za leto dni podaljšal pogodbo z lisicami. Pred prihodom k Leicestru je nastopal za mladince Chelseaja, v izbrani vrsti Bruneja pa je doslej zbral šest nastopov in en zadetek.

Faiq je sin brunejskega princa Jefrija Bolkiaha in nečak sultana Hassanala Bolkiaha. Slednji sodi med najbogatejše ljudi na svetu, v svoji oporoki pa je Faiqu namenil 20 milijard dolarjev.

Na drugo mesto seznama se je uvrstil Cristiano Ronaldo s 450 milijoni dolarjev, 50 milijonov manj ima Lionel Messi. Nihče od ostalih nogometašev se ne more pohvaliti z vsoto višjo od 200 milijonov.

Med deseterico najpremožnejših so se sicer uvrstili še Zlatan Ibrahimović (190), Neymar (185), Wayne Rooney (160), Gareth Bale (120), Andres Iniesta (120), Eden Hazard (100) in Paul Pogba (85).

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.