Šport > Nogomet
22 ogledov

Je bil Laudrup žrtev uroka?

Laudrup Bradford City Swansea City ligaški pokal Capital One Cup Wembley EPA
Michael Laudrup je včeraj postal peti trener v zadnjih šestih letih, ki je bil odpuščen sezono po pokalnem zmagoslavju.

Včeraj je odjeknila novica, da klop Swansea Cityja zapušča danski strateg Michael Laudrup. Njegov odhod je presenetil marsikoga, saj je nekdanji izvrstni nogometaš v lanski sezoni z ekipo iz Walesa dosegal lepe uspehe in tudi osvojil angleški ligaški pokal. Vzrok razhoda med klubom in trenerjem so slabši izidi v letošnji sezoni, tisti najbolj vraževerni pa bi lahko pravi vzrok našli nekje drugje.

Nogometni navdušenci, ki podrobno spremljajo dogajanje v angleškem klubskem nogometu, so lahko v zadnjih šestih sezonih opazili zanimiv trend. Kar pet od šestih trenerjev, ki so osvojili angleški ligaški pokal, je bilo naslednjo sezono odpuščenih. Edini, ki se je uroku izognil, je bil neuničljivi Alex Ferguson.

Začelo se je leta 2007, ko je José Mourinho s Chelseajem ugnal Arsenal, sedem mesecev kasneje pa dobil nogo. Nalednji v vrsti je bil Juande Ramos, ki je Tottenham popeljal do zmage leta 2008, osem mesecev pozneje pa osramočen zapustil London. Sledilo je leto 2009 in s tem zmaga Fergusona, za kogar se zdi, da ni bilo uroka, ki bi ga odstranil s klopi Manchester Uniteda, ki je pokal osvojil tudi leta 2010.

So pa podobno usodo v nadaljevanju doživeli trije. Najprej je na mino stopil Alex McLeish, ki je vodil Birmingham, njegovim stopinjam pa sta sledila Kenny Dalglish (Liverpool) in nazadnje Laudrup (Swansea). Vsekakor velja na to statistiko opozoriti Manuela Pellegrinija, trenerja Manchester Cityja, in Gusa Poyeta, ki vodi Sunderland, dva trenerja, ki se bosta za zakleto lovoriko udarila v letošnjem finalu.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.