Šport > Nogomet
7 ogledov

"Je malo Xavija in malo Messija"

Pravijo, da je najboljši 15-letnik v Evropi. Mats Möller Daehlie. (Foto: goal.co Goal.com
Manchester United je odkril novega čudežnega dečka. 15-letni Norvežan Mats Möller Daehlie se bo februarja pridružil njihovi akademiji. "Je malo Xavija in malo Messija," pove njegov dosedanji trener.
"Mislim, da bo prej ali slej igral za njihovo prvo ekipo. Lahko igra na desni strani ali na levi, morda celo kot napadalec. Je malo Messija in malo Xavija. Je izjemen nogometaš. Ima pravo mentaliteto in tehniko. Njegov pristop je pravi. Ima vse. Morda mu manjka le nekaj fizične moči. Moral bo postati močnejši. A saj je star šele 15 let."
Morten Tveit

Star je 15 let. Čez dve leti bo podpisal profesionalno pogodbo z Manchester Unitedom. Že februarja pa se bo pridružil njihovi akademiji, da bi izpopolnil svoj talent. Mats Möller Daehlie. Iz pisarne trenerja Alexa Fergusona prihajajo besede, da gre za najboljšega igralca njegove starosti v Evropi. V svoje mladinske šole so ga sicer vabili tudi pri Bayernu Münchnu, Ajaxu in več Premierligašev.

"Pogodbe še ni podpisal, a je dal Manchestru besedo, da pride. Akademiji se bo pridružil prvega februarja, saj ima pred tem veliko šolskih obveznosti. Nato bo v Angliji do konca maja, nakar se za mesec in pol vrača domov v šolo. Poleti bo spet treniral pri njih," je sporočil glavni trener Stabaeka, kjer je mladenič igral doslej, Morten Tveit. "Dobil po tako pogodbo, da bo v vsakem primeru, ko dopolni 17 let, podpisal profesionalno. To ni nekaj običajnega."

Sölskjaer, nekdanji nogometaš Manchestra, se je vrnil na Norveško, kjer je prevzel vodenje tamkajšnjega prvoligaša Moldeja. V zadnji sezoni so bili šele 11. in so se komaj izognili izpadu.

Ker doslej Daehlie še ni imel pogodbe, se lahko Unitedu pridruži brez odškodnine, a so se v Manchestru odločili, da Stabaeku vendarle dajo nekaj denarja – 12 tisoč evrov. "Poskušali smo ga obdržati, a smo se odločili, da ga damo Manchestru. Veseli smo, da gre v najboljši klub v Angliji. Za Leeds ali Everton se najbrž ne bi odločili. Man United je profesionalni klub in vemo, da bo pri njih na varnem, kot je bil tudi Ole Gunnar Sölskjaer."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.