Šport > Nogomet
73 ogledov

Zahovićeve ponudbe ni mogel zavrniti

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Profimedias
Športni direktor Maribora je izrekel dobrodošlico novi okrepitvi slovenskega državnega prvaka, ki razkriva, da ni imel nobenega pomisleka o selitvi v štajersko prestolnico.

Mariborski klub, ki se je nedavno okitil s 14. naslovom slovenskega državnega prvaka, je podrobneje predstavil novo okrepitev.

V prihajajoči sezoni bo za vijoličaste igral francoski branilec Jean-Claude Billong (23 let, 192 cm), zdaj že nekdanji član velenjskega Rudarja, nekoč pa tudi nogometaš New York Red Bulls II in portugalske ekipe Leixoes.

"Trenerji osvajalci pravijo, da se ekipa začne sestavljati iz obrambe. Želeli smo okrepiti ta del in izbrali smo branilca, ki je vsem dobro znan obraz s slovenskih igrišč. Njegova telesna moč, hitrost, skok igra so značilnosti, ki nam bodo prišle prav. Jean-Claude se bo ekipi pridružil že ob začetku priprav in mu želimo dobrodošlico v vijol'čnem svetu," je za klubsko spletno stran povedal Zlatko Zahović.

Mariborčani se bodo prvič zbrali v četrtek, dan kasneje pa bo na sporedu prvi trening, s katerim se že začenjajo priprave na novo tekmovalno sezono. Predstavitve v Ljudskem vrtu se veseli tudi francoski branilec, ki je za Nkmaribor.si povedal: "Zelo se veselim igranja v Mariboru. Prestop k najboljšemu klubu v Sloveniji pomeni zame velik korak naprej, zahvaljujem se klubu za zaupanje. Imel sem nekaj ponudb iz drugih držav, a sem po pogovoru s športnim direktorjem vedel, da bom igral za Maribor. Predstavil mi je projekt in dileme ni bilo."

Ponudbe športnega direktorja ni mogel zavrniti. "Ponudbi Zlatka Zahoviča nisem mogel reči ne. Sezona na slovenskih igriščih bo prednost in mi bo olajšala prilagajanje. Ekipa, ki mi je v prejšnji sezoni povzročala največ težav v medsebojnih dvobojih, je Maribor. Tudi zato sem tukaj. In zaradi kvalifikacij v evropskem pokalnem tekmovanju, zaradi želje po osvajanju trofej. Pripravljen sem na nov izziv in od prvega dne bom začel s trdim delom. Upam, da bodo navijači zadovoljni z menoj in bomo imeli veliko razlogov za skupno veselje," je še pojasnil Billong.

Jean-Claude Billong | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.