Šport > Nogomet
16 ogledov

Jeleniču debi, Belcu rdeči karton

Milivoje Novaković je zabil svoj prvi gostujoči gol v sezoni. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Goli Robija Korena, Milivoja Novakovića in Jasmina Kurtića - njegov prvenec v majici Palerma. Debi mladega Eneja Jelenića v Serie A. Rdeči karton protestniško razpoloženega Vida Belca.

Italija
“Škoda za končni rezultat. Igrali smo dobro in ne znam razložiti, kako smo zapravili vodstvo z 2:0. Zdaj je treba dvigniti glave in se truditi naprej. Razumem, da so naši navijači razočarani,” je po tekmi s Ceseno, ki se je končala z 2:2, oba zadetka pa je Palermo prejel v sodnikovem podaljšku drugega polčasa, dejal Jasmin Kurtić. Mladi Belokranjec je v peti minuti tekme gostitelje sicer popeljal v vodstvo, po vrnitvi trenerja Delia Rossija pa je prvič v Serie A odigral vso tekmo. Armin Bačinović je za Palermo zaigral od 72. minute, Siniša Andjelković je obsedel na klopi, Josip Iličić pa je poškodovan.

Brez novih točk so v 32. kolu ostali preostali slovenski nogometaši. Chievo je že v soboto z 0:2 izgubil pri Interju. Boštjan Cesar proti črno-modrim ni stopil na zelenico, vseh 90 minut pa je na njej prebil Bojan Jokić, ki naj bi bil zelo všeč znameniti Sampdorii. Reprezentančni vratar Samir Handanović in soigralci iz Udineseja so morali priznati premoč Romi (1:2), Genoa, pri kateri je od 81. minute igral tudi Enej Jelenič - to je bil Koprčanov debi v Serie A - pa Juventusu (2:3). Bologna Reneja Krhina ni bilo v kadru – je izgubila z Napolijem (0:2)

Jasmin Handanović je remi svojega Empolija v Serie B z Novaro  spremljal s klopi. Crotone pa je gostil Frosinone in slavil s 4:1. Slovenski reprezentant Vid Belec je tekmo začel v najboljši enajsterici. Ko so gostje zabili edini gol v 62. minuti, je Belec protestiral pri sodniku, prejel dva rumena kartona in moral pod prho.

Poljska
Andraž Kirm je odigral vseh 90 minut ob remiju Wisle s Korono. Andraž Struna je za Cracovio odigral vso tekmo ob zmagi svojega moštva nad Lechio s 3:0. Andrej Komac je z Ruchom izgubil proti Polonii (0:2) in igral do 70. minute.

Nemčija
V 29. kolu Bundeslige je Köln doživel katastrofo pri Borussii iz Mönchengladbacha. Kozlički so na sosedskem dvoboju namreč klonili s kar 1:5. Edini gol za goste je zabil Milivoje Novaković, ki je v 50. minuti zadel za 1:3. To je bil njegov 13. gol v tej sezoni, a šele prvi v gosteh. Oba z Mišem Brečkom sta za Köln igrala do zadnjega sodnikovega žvižga. V drugi nemški ligi se je izkazal Goran Šukalo, ki je dosegel odločilni gol ob zmagi Duisburga proti Alemannii Aachen (3:2). Zlatko Dedić bo z Bochumom igral v ponedeljek.

Anglija
Hull City je v 40. kolu druge angleške  lige gostoval pri Watfordu in zmagal z 2:1. Robert Koren je v 88. minuti zabil gol za 2:0. Koren je bil na zelenici od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

Rusija
Kryla Sovjetov so v 3. kolu ruske lige ugnala Lokomotiv, Nejc Pečnik je bil na igrišču ves čas. Nobene minute pa ni dobil Branko Ilić pri Lokomotivu.

Nizozemska
Tim Matavž je z Groningenom gostoval pri Ajaxu, primorec je vstopil v igro v 59. minuti, njegov klub pa je izgubil z 0:2. Do slovenskega derbija med Adom in Vitessejem ni prišlo, saj Dalibor Stevanović za slednjega ni igral. Zato pa je Aleksandar Radosavljević nastopal vseh 90 minut za Den Haag. Willem II je kar z 2:6 klonil pred Heraclesom. Dragana Jeliča ni bilo v ekipi, zato pa se z zadetkom je izkazal Denis Halilović, ki je doigral vso tekmo.

Belgija
Gent je v drugem kolu lige za prvaka gostil Lokeren (1:1). Marko Šuler je odigral vso tekmo, Zlatana Ljubijankića pa ni bilo v Gentovi postavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.