Šport > Nogomet
29 ogledov

Jermaniš: "Italija je še vedno velesila"

Valter Birsa Nik Rovan
Pred petkovo tekmo slovenske nogometne reprezentance z Italijo smo preverili utrip na Primorskem in zavrteli številko Alfreda Jermaniša. Ta pravi: "Z malce sreče lahko presenetimo.''
Italijani so nas vedno blatili, Trst bi moral biti slovenski. Pravzaprav je tu veliko stvari, ki jih kot sosed sosedu ne želiš najbolje, toda tukaj je v igri le šport.
Alfred Jermaniš

Švicko, kot ga kličejo prijatelji, meni, da je neodločen rezultat vsekakor dosegljiv, z malce sreče pa bi lahko Slovenci v Stožicah osvojili vse tri točke. "Tekma se začne z rezultatom 0:0. Slovenija igra na domačem igrišču, Slovenija je Italijo že premagovala, Slovenija je v tem trenutku na Fifini lestvici zelo visoko. Igrali bodo na razprodanem stadionu, kjer bo 16 tisoč fanatičnih Slovencev želelo zmago. Neodločen rezultat je vsekakor dosegljiv, z malce sreče pa tudi vse tri točke."

Jermaniš dodaja, da azzurri vendarle niso tako močni kot v preteklosti. "Italijanska reprezentanca trenutno ne kotira najvišje, v svojih vrstah pa nimajo več igralcev, kot so bili Roberto Baggio, Alessandro Del Piero ali Francesco Totti." 44-letnik je Italijane označil za "delavce". "Italijani so obsojeni na delavsko ekipo, ker Antonio Cassano ni v najboljši formi."

Nekdanji reprezentant, ki je zbral 29 nastopov za slovensko izbrano vrsto, sosedskega dvoboja ne postavlja v ospredje."Italijani so nas vedno blatili, Trst bi moral biti slovenski. Pravzaprav je tu veliko stvari, ki jih kot sosed sosedu ne želiš najbolje, toda tukaj je v igri le šport. Tri točke proti Nemčiji ali Sloveniji so zmeraj tri točke.'' Za konec pa je sedanji pomočnik trenerja pri slovenskem prvoligašu Luki Koper opozoril, da so Italijani kljub slabšim rezultatom še vedno evropska velesila. "So večkratni svetovni prvaki in v Evropi so še vedno velesila. Vzeti skalp takšni reprezentanci pa je vedno slastno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.