Šport > Nogomet
31 ogledov

Jezni Bačinović, prvenec Šukala

giovinco bačinović parma palermo EPA
Slovenski legionarji so imeli v 2. Bundesligi kolo medsebojnih obračunov, kjer je Goran Šukalo z Duisburgom zadal poraz Karlsruheju Klemna Lavriča (3:1). Šukalo je že v četrti minuti tekme zabil svoj ligaški prvenec v novi sezoni. Armin Bačinović si ob domačem porazu Palerma proti Ceseni ni naredil usluge, saj je po zgodnji menjavi v prvem polčasu jezen odvihral v slačilnico mimo trenerja (0:1).

"Ko ni bil za hrbti nasprotnika je izgubljal dobljene žoge ter pripravljal nevarne protinapade Cesene. Najslabše je prikazal ob svetem trenutku zamenjave, ko je brcnil in šel direktno v slačilnico, mimo domače klopi," so igro Armina Bačinovića opisali na spletni strani Mediagol.it. Trener Devis Mangia je slovenskega reprezentanta zamenjal po nekaj več kot pol ure igre, kar Bačinoviću več kot očitno ni bilo po godu. Cesena je na koncu slavila z golom Adriana Mutuja v drugem polčasu. Za svojo predstavo je Bačinović dobil najslabšo oceno pri Palermu (4), Josip Iličić, ki je odigral celo tekmo, pa je bil za oceno boljši (5), a prav tako ni navduševal.

Edini legionarski gol je med vikendom prispeval Goran Šukalo. V 2. Bundesligi je bilo na sporedu kolo slovenskih obračunov, Šukalo pa je v 4. minuti zabil Karlsruheju nekdanjega reprezentanta Klemna Lavriča (3:1). Oba sta odigrala celo tekmo. Drugi slovenski obračun je pripadel Zlatku Dediću, čigar Dynamo Dresden je premagal Energie Cottbus z Rokom Kronavetrom (2:1). Oba sta odigrala identično število minut – 78.

Človek z najdaljšim priimkom grozi Matavžu

PSV Eindhoven je doma stežka premagal Bredo (1:0), slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž pa je igral do 64. minute, ko ga je zamenjal povratnik Jan Vennegoor of Hesselink. Ljubljenec domačega občinstva, ki se je s svojim dolgim priimkom leta 2006 preselil na Otok, se je novembra vrnil v Eindhoven, kjer v konici napada pri sistemu 4-3-3 ne bo prostora tako zanj kot za Matavža. Nekdo bo moral sedeti na klopi, Matavž pa bo moral za svojo lastno reklamo kmalu zabiti še kakšen gol več.

Robert Koren po dolgem času ni zabil za Hull City, ki je v gosteh vseeno odpravil Coventry in se prebil že na peto mesto v angleški drugi ligi (1:0). Samir Handanović je dobil slovenski derbi v Serie A, kjer je njegov Udinese premagal Chievo z Boštjanom Cesarjem na igrišču in Bojanom Jokićem na klopi (2:1). Videmčani so s tekmo več od Juventusa spet prevzeli vodstvo na lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.