Šport > Nogomet
10 ogledov

Joao Pinto končal kariero

Joao Pinto je v karieri nasprotnim branilcem pogosto povzročal preglavice. Žurnal24 main
Joao Pinto, član zlate portugalske generacije, se je odločil, da nogometa ne bo več igral na najvišji ravni. Pri 36 letih ni več zmožen prenašati telesnih naporov, zato je kopačke obesil na klin.
 
 

Začutil sem, da je prišel čas, ko je treba reči zbogom.

Joao Pinto

 
Pri 36 letih se je zvezdnik portugalskega nogometa Joao Pinto odločil, da bo prenehal z aktivnim igranjem. Prepričale ga niso niti nekatere mamljive ponudbe, ki so mu jih ponujali. Za portugalsko reprezentanco je zbral 81 nastopov, nazadnje pa je za državno izbrano vrsto nastopil leta 2002. Pinto je bil tudi član zlate generacije, ki je v letih 1989 in 1991 osvojila naslov svetovnih prvakov v mlajših kategorijah. Skupaj z Luisom Figom, Pauleto, Ruijem Costo in Fernandom Coutom je Pinto vrsto let tvoril okostje portugalske izbrane vrste, in ko je oznanil svoje slovo, se je najprej spomnil prav njih. "Rad bi se zahvalil nogometu, v prvi vrsti pa soigralcem, s katerimi sem delil najlepše trenutke v svojem življenju," je dejal Pinto. "Kmalu mi bo 37 let in lahko rečem, da čedalje težje prenašam fizične in psihične napore. Začutil sem, da je prišel čas, ko je treba reči zbogom," je še dejal Pinto, ki je v svoji karieri največ let preživel pri Benfici in lizbonskem Sportingu, s katerim je osvojil tudi naslova državnega prvaka v letih 1994 in 2002, medtem ko je nazadnje igral za Sporting iz Brage.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.