Šport > Nogomet
19 ogledov

Joaquín: "Celje v La Ligi? Morda ..."

Joaquin Sanchez Aleš Ales Horjak
1/6
Žurnal24 main
Pred Žurnalov mikrofon se je po tekmi "ujel" Joaquín Sánchez. Z nekdanjim vezistom Španije, ki pozna Zlatka Zahoviča, smo se pogovarjali o prihajajoči sezoni. Rad ima Slovenijo, ker je zelena.
Obsežno galerijo z veličastne zmage Celjanov proti Valencii si oglejte prav tukaj, Joaquínove akcije s tekme v Celju pa poklikajte TUKAJ.

Se še spomnite golobradega mladeniča, ki je v dresu Betisa predstavljal strah in trepet nasprotnikov v španski La Ligi? Joaquín Sánchez si je pred osmimi leti z izjemnimi predstavami v dresu zeleno-belih, kjer je s krila "teroriziral" tako Barcelono kot Real Madrid, priigral tudi vpoklic v reprezentanco. Odigral je nekaj več kot petdeset tekem, a kmalu začel stagnirati, zaradi pikrih komentarjev na račun takratnega selektorja Luisa Aragonésa pa do danes ni bil več vpoklican. V Celju je odigral drugi polčas in se po tekmi izkazal za izjemno prijetnega sogovornika, za razliko od strelca edinega gola Vicenteja ali Everja Banege, ki sta imela pomembnejše opravke. V četrtek pričakujte še intervju z nekdanjim vratarjem Reala Madrida Césarjem Sánchezom, ki bi prišel v Slovenijo smučat, in pogovor s celjskim junakom Mariem Močičem.

Res mi je zelo všeč zeleno podeželje.
Joaquín

Prvič ste v Sloveniji. Kako se počutite v naši državi?
Zelo dobro. Mislim, da je za priprave zelo dobra lokacija. Zdi se mi, da gre za umirjeno državo, z zelo ugodnim podnebjem, ki je omogočalo, da smo opravili vse, kar smo si zadali. Dobro smo trenirali, opravili vse fizične preizkuse in še več.

Kaj vam je bilo najbolj všeč?
Res mi je zelo všeč zeleno podeželje z dosti obdelovalnimi površinami, kjer lahko preživljaš prosti čas. Ko smo imeli prost dan, smo se imeli zelo dobro (obiskali so pohorski adrenalinski park, op. p.).

Kakšni so vaši cilji v Ligi prvakov?
Naš cilj je napredovanje, toda cilj in objektiv je vedno igrati z navdušenjem, kar je v klubu kot je Valencia vedno potrebno. Leto, ki prihaja, je za klub zelo pomembno. Moramo pustiti dober vtis na prvenstvu. Zoperstavili se mu bomo z novimi, mladimi ljudmi in mislim, da nam dela in žrtvovanja ne bo manjkalo.

Kako vam bo to uspelo brez Davida Ville in Davida Silve?
Res sta bila pomembna člena, toda zdaj ju ni več in stvari gredo naprej. Kot sem že rekel, je to zelo težko leto, s katerim se bomo morali spopasti.

Nasprotniki so delovali zelo organizirano na igrišču, radi igrajo nogomet, kar je temeljni kamen La Lige.
Joaquín

Kaj si mislite o ekipi Celja? Bi lahko ta ekipa igrala v La Ligi?
(glasen smeh) Dobro … Dokazali so se, kajne? Res je, da so bili fizično veliko boljši od nas. Za nami sta zgolj dva tedna priprav in treningov, utrujeni smo … V Celju je trava tudi zelo visoka, v Španiji imamo mnogo nižjo, tako da žoga potuje veliko hitreje. Ni važno – čaka nas še kar nekaj dela. Nasprotniki so delovali zelo organizirano na igrišču, radi igrajo nogomet, kar je temeljni kamen La Lige.

Španija je svetovni prvak. Reprezentanti so osrečili ves narod, verjetno tudi vas?
Res sem vesel, a obenem tudi žalosten, saj me že nekaj let ni zraven ...

Kakšen poseben razlog?
Dobro … To je nogomet. Šest let sem bil bolj kot ne menjava, nisem imel sreče, da bi delil te trenutke sreče z njimi. Vseeno sem vesel, ker mislim, da si je Španija to zaslužila, ker je bila veliko let v vrhu in končno je prišel njen trenutek. Mislim, da je zdaj španska reprezentanca res najboljša na svetu.

Tudi naša država je igrala na SP. Ste si morda ogledali kakšno tekmo Slovenije, igrali smo proti Združenim državam Amerike, Angliji ...
Uffff ... Ne. Po resnici povedano, ne. Gledal sem le finale Španije, bili smo na počitnicah in tako ali tako smo bili že nasičeni z nogometom (smeh). Gledali smo finale, drugega pa bolj malo.

Zahovič? Ja! Res ga poznam. Zelo dober nogometaš! Nekaj let je igral za Valencio, kajne?
Joaquín

Se spomnite nekega Slovenca, ki je med letoma 2000 in 2001 igral za Valencio? Ime mu je bilo Zlatko Zahovič ...
Ja! Res ga poznam. Zelo dober nogometaš! Nekaj let je igral za Valencio, kajne?

Eno leto. Igral je v finalu Lige prvakov proti Bayernu …
Tako, tako, res je. Mislim, da vem, za koga gre. Ampak ali nimate še veliko drugih dobrih nogometašev, ki so igrali … Toda večinoma v Angliji, kajne?

Zahovič je igral za Benfico, Olympiacos … Imel je dolge črne lase …
Ja! Ja!

Igral je z levo nogo ...
V redu. Mislim, da je to država, ki bo prej ali slej proizvedla veliko dobrih nogometašev. Lahko sem videl, kakšno mirnost imajo igralci in kako tudi izven igrišča delajo dobro. Potreben je le čas.

Lahko Valencia v tej sezoni tekmuje z Barcelono in Real Madridom?
(smeh) Težko. Barcelona in Madrid sta v lanski sezoni igrala na visoki ravni. Tudi za nami je bila lani dobra sezona, a na koncu smo zaostali za 12, 15 točk. Mi gremo naprej z idejo, da lahko osvojimo La Ligo. Toda Barcelona je vedno čisti favorit za zmago. A mi se jim kot dobra ekipa lahko postavimo po robu. Z nami jim ne bo lahko. Bo še zanimivo, kar je všeč tudi gledalcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.