Šport > Nogomet
19 ogledov

Joc Pečečnik kupuje Triestino

Joc Pečečnik se spogleduje z vlaganji izven naših meja. Žurnal24 main
Šesti najbogatejši Slovenec Joc Pečečnik je pripravljen odšteti med 10 in 15 milijonov evrov in postati solastnik tržaške Triestine. V igri tudi nekaj drugih možnosti.

Predsednik Interblocka Joc Pečečnik je zagrozil, da so prihajajoči meseci lahko njegovi zadnji v slovenskem nogometu. Zaradi zapletov pri izgradnji bežigrajskega športnega parka je podjetnik iz Šmarce vse bližje opustitvi ideje o gradnji velikega ljubljanskega kluba. S tem pa ne bo rekel zbogom nogometu.

 
 

Res sem v resnih pogovorih za nakup italijanskega drugoligaša.

Joc Pečečnik

 
Na uho nam je namreč prišla informacija, da se Pečečnik zanima za nakup enega od italijanskih drugoligašev. To nam je potrdil tudi sam. "Res sem v resnih pogovorih za nakup italijanskega drugoligaša, vendar vam imena ne morem izdati. V strateškem planu sistema Interblock je tudi nakup deležev tujih klubov. Tako v Evropi, kot v ZDA," pravi Pečečnik.

V Trst prek Kosmine
Seveda ni dolgo trajalo, da smo prišli do imena kluba. Naši viri so nam zaupali, da se je Pečečnik dogovarjal za nakup Triestine . V tržaški klub naj bi prišel prek povezav s slovenskim jadralcem Mitjo Kosmino , ki sedi v upravnem odboru tega italijanskega drugoligaša. Kosmina je v telefonskem pogovoru zanikal dogovarjanje s Pečečnikom. Po naših podatkih pa naj bi bil slovenski Abramovič za delež v klubu pripravljen odšteti med 10 in 15 milijoni evrov.

Mitja Kosmina sedi v upravnem odboru Triestine. © Nataša Ručna

 
Naši viri so nam prišepnili, da se je Pečečnik sestal z nekom iz vrha kluba. V Trstu zatrjujejo, da to ni bil predsednik Stefano Fantinel . Predstavnik za stike z javnostmi pri tržaškem klubu Marco Cernaz nam je povedal: "Predsednik Stefano Fantinel osebno ne pozna Joca Pečečnika. Ve pa, da je prijatelj Mitje Kosmine. V tem trenutku ni nobenega natančnega dogovora s Pečečnikom. Ampak to ne pomeni, da v prihodnje ne more kupiti deleža v našem klubu. Do tega trenutka pa se naš predsednik o prodaji deleža še ni pogovarjal z njim." Vse ima pač svojo ceno. Triestina po jesenskem delu sezone v Serie B zaseda deveto mesto.

Poleg Triestine je bila nekaj časa v igri tudi nekdaj velika Parma . Vendar pa je ta po prihodu bogate jeklarske družine Girardi na čelo kluba v zelo dobrem finančnem stanju in kot taka nedosegljiva.

Tudi ZDA realna možnost
Kot je Pečečnik povedal sam, ga ne zanima le vlaganje v nogomet v Evropi. Ker svoj igralniški imperij gradi v Las Vegasu, se zelo resno spogleduje z nakupom licence za vstop v ameriško Major League Soccer. Za zdaj je ta možnost sicer še v ozadju. "Na mizi smo imeli ponudbo za nakup MLS licence v St. Louisu, vendar smo se pred dobrim letom odločili, da še nismo dovolj nogometno zreli za širitev. Moramo se še veliko naučiti," pravi Pečečnik.

Stadion Nereo Rocco, na katerem domače tekme igra Triestina.

 
St. Louis sicer velja za eno tradicionalnih središč nogometa v Ameriki in je med glavnimi kandidati za pridobitev licence v naslednjih letih Vprašanje pa je, kdaj bi sploh lahko Pečečnik vstopil v MLS . Z novo sezono v ligo prihaja Seattle , leta 2010 Philadelphia , dve mesti pa sta odprti še za sezono 2011. Če Pečečnik ne bi vstopil takrat, bi moral najverjetneje čakati do leta 2014. Trenutno bi bila ta možnost za šestega najbogatejšega Slovenca tudi najbolj sprejemljiva. "V kolikor propade naša nogometna zgodba v Sloveniji, bomo svoje načrte nadaljevali v tujini," zatrjuje alfa in omega Interblocka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.