Šport > Nogomet
12 ogledov

Joc: "Počutim se kot klovn!"

pececnik4_bot_spo_101207 Žurnal24 main
Po včerajšnjem sestanku v Nyonu, kjer je Evropska nogometna zveza (Uefa) med "sumljive" tekme uvrstila tudi tekmo Interblocka, se je posebej za Žurnal24 odzval lastnik kluba Joc Pečečnik.

Generalni sekretar Uefe Gianni Infantino je včeraj dejal, da izmed nekaj 40 tekem, ki jih imajo pri krovni nogometni organizaciji za sumljive, posebej preiskujejo sedem dvobojev. V nič kaj "ugledni" družbi se je tako znašel tudi Interblock, katerega tekma v tretjem predkolu Lige Evropa proti Metallurgu spada med omenjenih sedem. Ljubljančane tako preiskujejo skupaj s KF Tirano  in KS Vllaznio (oba Albanija), FC Dinaburgom (Latvija) in Budapest Honvéd FC (Madžarska).

Želim, da bi stvari prišli do konca, saj me je to zares prizadelo. Počutim se kot naiven klovn, ki vlaga denar v šport, ki glede na to, kar ugotavlja UEFA, ni več šport, ampak kriminal.
Joc Pečečnik

Spomnimo - Interblock je na začetku letošnjega avgusta v Domžalah gostil Ukrajince, ki so jih brez težav ugnali z zelo "stavnim" izidom 0:3. Obtožbe je posebej za Žurnal24 danes komentiral lastnik kluba Joc Pečečnik:

"Sem brez besed, trenutno pa sem v Aziji. Želim, da bi stvari prišli do konca, saj me je to zares prizadelo. Počutim se kot naiven klovn, ki vlaga denar v šport, ki glede na to, kar ugotavlja UEFA, ni več šport, ampak kriminal. Strogo obsojam in zagotavljam, da v klubu o tem nismo vedeli ničesar," je čustveno odgovoril prvi mož ljubljanskega kluba.

Index.hr: Kriv je Rakovič!
Hrvaški spletni portal index.hr medtem poroča, da naj bi bil glavni organizator nameščanja tekme Ermin Rakovič. Portal navaja, da se v Sloveniji o Rakoviču govori kot o "velikem kockarju", v nameščanju tekme pa naj bi sodelovalo tudi nekaj starejših igralcev, med katerimi je tudi Danijel Brezič. Pri indexu so še zapisali, da Rakovič prijateljuje s Kosto Turnerjem, ki ga navajajo kot "liderja stavniške mafije v Mariboru", Rakovič pa ima v svojem kegljaškem centru tudi svojo lastno stavnico ...

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Danes je na naslov kluba prišel tudi uradni dopis Uefe, ki je kockarje obvestila, da bodo njihovo tekmo podrobneje preiskali. V dopisu so še zapisali, da naj bi na tej tekmi prišlo do "nepravilnega stavnega vzorca". Od kluba pričakujejo polno sodelovanje pri zbiranju dokazov, kar jim je Interblock v hitrem odgovoru že zagotovil. Podobno hitro so odgovorili tudi pri Labodu Dravi, kjer so "ostro zavrnili vsa natolcevanja".

Največja tragika je, da je Joc Pečečnik eden izmed prvih, če ne celo prvi poslovnež, ki je v klub vlagal svoj denar. Toda v kužnem svetu slovenskega nogometa, kot kaže, tudi to ni dovolj, da bi človek s poštenim motivom tudi uspel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.