Šport > Nogomet
73 ogledov

Joceva liga Pronoli

joc3_ins_sad Žurnal24 main
Ljubljanski poslovnež Joc Pečečnik želi slovensko ligo z velikimi denarnimi vložki dvigniti na evropsko raven. Predstavljamo načrt lige Pronoli.
 

Preberite še ...

Pečečnik straši v Mariboru

Joc Pečečnik, mož, ki mu je s svojimi igralnimi avtomati uspelo osvojiti tudi pojem igralništva – ameriški Las Vegas –, se zdaj podaja na nov osvajalski pohod, tokrat na slovenski nogomet. Pred dnevi je skupaj s sodelavci predstavil načrt lige Pronoli, h kateremu so pristopili že vsi zdajšnji prvoligaši razen Maribora. "Če bi Pečečnikov predlog sprejeli, bi on vodil vse. On je potem sponzor lige in klubom zapira in odpira pipice, kot želi," je bil komentar Zlatka Zahoviča iz štajerske metropole.

 

Nekaj sklepov iz pogodbe

- povečati prihodke klubom
- povečati prepoznavnost klubov in lige
- povečati število TV prenosov
- organizirati stalno TV oddajo
- obvladati spletne pravice in jih tržiti.

Toda kaj program Pronoli sploh vsebuje? Na predstavitvi, ki so jo lahko videli tudi v Mariboru, je med drugim pisalo, da bi imela družba Pronoli, d. d., ki bi nadzirala pravice trženja, deset delničarjev, vsak klub s pravico nastopanja v prvi ligi pa bi si lastil deset odstotkov. Štiriletna pogodba predvideva tedensko TV oddajo, prenose od dveh do treh tekem na teden, postavitev LCD-zaslonov ob igrišču in pomoč pri postavitvi osvetlitve stadionov. Izostali ne bi niti avtomobili, za katere bi namenili 480 tisoč evrov, niti razvoj spletnih portalov. Kot glavni cilj so izpostavili več denarja in več gledalcev, torej nekaj, česar je slovenski nogomet še kako potreben. Životarjenja in stagnacije večine slovenskih prvoligašev smo se v zadnjih letih že prenajedli. Vsakršna poživitev, z Jocem ali brez njega, je več kot dobrodošla.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.