Šport > Nogomet
21 ogledov

Johnson: Pomembno je, za koga igraš

Adam Johnson Newcastle Sunderland Reuters
Vezist Sunderlanda Adam Johnson verjame, da selekcija za reprezentanco ni pravična.

Adam Johnson v letošnji sezoni odlično nastopa v dresu Sunderlanda, zato so ga številni pričakovali na seznamu selektorja Roya Hodgsona, ko je Anglija nedavno igrala prijateljsko tekmo proti Danski. Najboljšega igralca januarja v angleški Premier ligi na spisku ni bilo, kar pa Johnsona ni presenetilo, saj meni, da je izbor nogometašev, ki si nadenejo angleški dres, nepravičen.

"Mislim, da me je veliko ljudi pričakovalo na seznamu, a če pogledate spisek, so skorajda vsi na njem člani najboljših osmih klubov v prvenstvu. Mislim, da to pove vse o selekciji. Ni pomembno, kako igraš, ampak za koga igraš," je svoje mnenje razkril nekdanji nogometaš Manchester Cityja.

Njegova ugotovitev je vse prej kot napačna, med trideseterico izbrancev za tekmo z Dansko sta bila samo dva nogometaša, ki ne igrata za najboljših osem ekip Premier lige. In še ta dva sta Jermain Defoe in Steven Caulker, ki sta povezana s Tottenhamom. "To je dejstvo, mar ni? Poglejte si zadnjih deset izborov, vsi nogometaši prihajajo iz Southamptona, Evertona, Tottenhama, Manchester Uniteda, Cityja in podobnih klubov," je pripomnil Johnson, ki ima sicer 12 nastopov za reprezentanco, vse pa je odigral kot član Manchester Cityja.

"Včasih sem bil izbran tudi, če sploh nisem igral za klub. Zdaj igram veliko in dobro, ampak ne morem prejeti vpoklica. To je dejstvo, ne samo moja nejevolja. Nekateri nogometaši ne bi bili niti blizu reprezentanci, če ne bi igrali za velike klube. Zanimivo bo videti, kako se bodo stvari odvijale na svetovnem prvenstvu in kaj se bo zgodilo po tem," je zaključil vezist.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.