Šport > Nogomet
16 ogledov

Jojo & Co. na kolena spravili Inter

Josip Iličić je zabil že svoj sedmi letošnji zadetek v Serie A. Tokrat je imel v EPA
Potem ko je 1. kolo italijanske Serie A odpadlo zaradi stavke, se je v petek zvečer s tekmo med branilci naslova, nogometaši Milana, in Laziom le začelo letošnje italijansko prvenstvo (2:2). Palermo z Josipom Iličićem v prvi postavi je na Siciliji v pravi poslastici s 4:3 ugnal veliki Inter.

V letošnji sezoni ne več tako močno slovensko obarvani Palermo je v Serie A krenil sanjsko. Siciljanci so na svojem stadionu Renzo Barbera v pravi poslastici s 4:3 na kolena spravili aktualne podprvake iz vrst Interja. Prvi so mrežo zatresli gostje iz svetovne prestolnice mode, čeprav so v prvih minutah prevladovali domači, a bili v zaključku akciji premalo zbrani. V 33. minuti je tako strel Dejana Stankovića v mrežo preusmeril Diego Millito in tudi postavil izid prvega polčasa. V drugem polčasu pa smo videli kar šest zadetkov. Sprva je domači kapetan Fabrizio Miccoli po le treh minutah igre izid poravnal. A veselje ni trajalo prav dolgo, saj je Milito že tri minute kasneje iz najstrožje kazni Inter znova popeljal v vodstvo. Osem minut kasneje pa eksplozija navdušenja v Palermu. Po akciji, ki jo je začel slovenski virtuoz Josip Iličić, je namreč Abel Hernandez premagal Julia Cesarja v vratih Interja in še enkrat poravnal izid. V 86. minuti je znova udaril "il capitano" Miccoli in Palermo popeljal v vodstvo. Navdušenje na Barberi se še ni poleglo, ko je Mauricio Pinilla zadel za 4:2. Za razburljiv zaključek srečanja je v 91. minuti poskrbel Diego Forlan. Kljub vsem naporom gostov do konca srečanja pa je ostalo pri zmagi domačih. Iličič je bil na igrišču do 69. minute, medtem ko Armina Bačinovića sploh ni bilo v kadru za srečanje.

Birsa debitiral z izključitvijo

Valter Birsa debija v majici Genoo v Serie A zagotovo ne bo ohranil v najlepšem spominu. Srečanje proti Atalanti se je sicer končalo z neodločenim izidom 2:2, a slovenski reprezentant, ki je v igro vstopil v 80. minuti, konca srečanja ni dočakal na igrišču. Birsa je povsem ob koncu srečanja v 94. minuti napravil prekršek nad Denisom in si prislužil rdeči karton. Tako kot Birsa sta tudi Boštjan Cesar in Bojan Jokić v majici Chieva v prvenstvo startala z neodločenim izidom 2:2 proti Novari. Oba člana slovenske reprezentance sta bila na igrišču od prve do zadnje minute. V nasprotju s svojimi kolegi iz reprezentance je letošnje italijansko prvenstvo z zmago začel vratar Samir Handanović. Priljubljeni Sarma se je z Udinesejem veselil gostujoče zmage proti Lecceju z 2:0. Rene Krhin si je očitno le izboril mesto v začetni postavi Bologne, saj je mladi slovenski reprezentant ob gostujočem porazu proti Fiorentini odigral celotno srečanje.

Omeniti velja tudi zmago Juventusa s 4:1 proti Parmi na novem stadionu v olimpijskem mestu.

Za začetek točka Milana

Pri Milanu ne skrivajo, da si v letošnji sezoni želijo ubraniti naslov. "Še vedno smo favoriti. Med poletjem smo se okrepili in smo močnejši kot v prejšnji sezoni. Všeč so mi vse naše okrepitve," je bil pred začetkom italijanske Serie A optimističen napadalec aktualnih prvakov Zlatan Ibrahimović. Serie A bi se sicer morala začeti že pred reprezentančnim premorom, toda prvotne načrte je nekoliko spremenila stavka italijanskih nogometašev. Zdaj so se vse strani dogovorile in Serie A se je le začela. Na prvi tekmi so se branilci naslova na San Siru pomerili z Laziem, ki ga s klopi vodi slovenski strokovnjak Edi Reja. Srečanje se je začelo sanjsko za zasedbo iz Rima. Lazio je namreč že v 21. minuti z zadetkoma dveh novincev Miroslava Kloseja in Djibrila Cisseja vodil z 2:0. Rdeče-črni so hitro strnili vrste in povratek nakazali z golom Zlatana Ibrahimovića v 29. minuti. Že štiri minute kasneje pa je italijanski reprezentant Antonio Cassano poravnal na 2:2. Izid se do konca srečanja ni več spremenil, čeprav je imela tako ena kot druga ekipa priložnost za zmago.

Italijanska liga, 2. kolo:

AC Milan : Lazio 2:2 (2:2)
Ibrahimović (29), Cassano (33); Klose (12), Cisse (21)

Cesena : Napoli 1:3 (1:1)
Guana (24); Lavezzi (3), Campagnaro (67), Hamšik (87)

Juventus : Parma 4:1 (1:0)
Lichtsteiner (17), Pepe (58), Vidal (73), Marchisio (83); Giovinco (90/11-m)
RK: Ceglie (90/Juventus)

Roma : Cagliari 0:1 (0:0)
Conti (68)
RK: Angel (69/Roma)

Catania : Siena 0:0

Chievo : Novara 2:2 (2:1)
Pellisier (5), Thereau (24); Marianini (27), Paci (86)
RK: Sardo (72/Chievo)
Boštjan Cesar in Bojan Jokić (oba Chievo) sta odigrala celotno srečanje.

Fiorentina : Bologna 2:0 (1:0)
Gilardino (20), Cerci (47)
Rene Krhin (Bologna) je odigral celotno srečanje.

Genoa : Atalanta 2:2 (1:2)
Veloso (6), Mesto (55); Moralez (8, 43)
RK: Birsa (94/Genoa)
Valter Birsa (Genoa) je v igro prišel v igro v 80. minuti. Tike pred koncem pa si je prislužil rdeči karton.

Lecce : Udinese 0:2 (0:2)
Basta (2), Di Natale (16)
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje.

Palermo : Inter 4:3 (0:1)
Miccoli (48, 86), Hernandez (54), Pinilla (88); Milito (33, 51/11-m), Forlan (91)
Josip Iličić je bil na igrišču do 69. minute, Armina Bačinovića (oba Palermo) pa ni bilo v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.