Šport > Nogomet
24 ogledov

Jojo navduševal, Nova "out" za dva tedna

Josip Iličić je zabil že svoj sedmi letošnji zadetek v Serie A. Tokrat je imel v EPA
Pretekli vikend so legionarji pokazali nekaj všečnih predstav. S podajo in zadetkom je prednjačil Josip Iličić. Milivoje Novaković je zadel, a se tudi poškodoval in bo z zelenic odsoten vsaj dva tedna.
V Palermo še Andjelković
Po Iličiću in Bačinoviću se iz Maribora v Palermo očitno seli še Siniša Andjelković. Slovita Gazzetta piše, da naj bi Siciljanci Štajercem za prestop, ki so bo zgodil v zimskem prestopnem roku, plačali dober milijon evrov. Po Eneju Jeleniču, ki je med tednom podpisal za Genoo, bo Andjelković torej naslednji v nizu Slovencev na delu v Italiji.

Italija
Naš tokratni redni tedenski pregled predstav slovenskih nogometnih legionarjev bomo začeli v italijanski Serie A. Josip Iličić je bil najboljši posameznik na obračunu med Palermom in Romo (3:1). Jojo, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute, je tokrat podal za prvi zadetek Fabrizia Miccolija in nato sam zabil za 2:0. Svoj šesti zadetek v Serie A je dosegel v 62. minuti, ko je po podaji Balzarettija z neposredne bližine premagal vratarja Julia Sergia. Za zmago Siciljancev je od prve do zadnje minute na stadionu Renzo Barbera vseh devetdeset minut garal tudi Armin Bačinović. "To je velika zmaga, ker smo je dosegli s tem, ko smo se zabavali na igrišču. Zagotovo so naši zadetki na ravni Lige prvakov. Igramo dobro in tako je normalno, da razmišljamo o uvrstitvi v to tekmovanje. Zahvaliti se moram celotni ekipi, da se počutim kot doma. Zdi se mi, da sem tukaj že dolgo časa,“ je po zmagi italijanskim novinarskim kolegom zaupal Iličić. Slovenskega reprezentanta smo poklicali tudi mi, a nas je Jojo moral zavrniti, saj je bil tik pred začetkom treninga, nato pa ga je čakal še nastop na eni od televizij. Daljši pogovor z Iličićem pričakujte v torek popoldne.

"Out" za dva tedna
Milivoje Novaković bo zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na sobotni tekmi proti Wolfsburgu, z igrišč odsoten vsaj dva tedna, so potrdili na spletni strani prvoligaša iz Kölna. Novaković je zabil edini gol za Köln.

Sarma ubranil enajstmetrovko
Iličić pa ni edini varovanec Matjaža Keka, ki je pretekli konec tedna s svojo predstavo opozoril širšo nogometno javnost. Še enkrat več je svojo nesporno kvaliteto dokazal vratar Samir Handanović. Njegov Udinese je v Vidmu s 3:1 odpravil Napoli, Sarma pa se je med drugim izkazal z ubranjeno enajstmetrovko Mareku Hamšiku. Handanović je v letošnjem prvenstvu ustavil že štiri strele iz najstrožje kazni. Po Bayernu pa naj bi resno zanimanje za prvega vratarja Slovenije pokazal tudi ruski Zenit. Srečanje med Bologno (Rene Krhin) in Chievom (Boštjan Cesar in Bojan Jokić) je odpadlo zaradi prevelikih snežnih padavin. Naknadni termin "slovenskega derbija" še ni znan. V Serie B je starejši bratranec Samirja, Jasmin, z Empolijem utrpel minimalni poraz z 1:0 proti Sassuolu. Vseh 90 minut je v majici Torina, ki je remiziral s Piacenzo (1:1), znova odigral mladi Dejan Lazarević.

Anglija
Robert Koren
je zabil drugič zapored in petič v sezoni. V angleški prvi ligi, drugi po kakovosti, je s Hull Cityjem remiziral z Middlesbroughom 2:2. Koren, ki je odigral celotno srečanje, je tudi podal za drugi zadetek svojega moštva. Hull City po 19. kolih zaseda šele 18. mesto med 24 klubi. Harisa Vučkića tudi tokrat ni bilo v ekipi Newcastle Uniteda, ki je doma prišel do točke proti Chelseaju (1:1).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nemčija
Tudi Milivoje Novaković je v Nemčiji za Köln zabil svoj peti zadetek v sezoni (z glavo je v mrežo pospravil odpadek Geromela po prostem strelu), ki pa mu ne bo ostal v lepem spominu. Nova si je namreč na srečanju proti Wolfsburgu (1:1) poškodoval stegensko mišico in je igrišče zapustil v 72. minuti. Njegov rojak Mišo Brečko je bil na igrišču do zadnjega sodnikovega žvižga. V nemški drugi Bundesligi je mrežo zatresel tudi Zlatko Dedić. Njegov Bochum je s 3:0 premagal Padeborn in se povzpel na deveto mesto na lestvici. Primorec pa je zadel v 78. minuti, v igro je prišel le tri minute prej, ko je iz roba kazenskega prostora zaključil protinapad svojega moštva. Zmage se je v drugi Bundesligi veselil tudi Goran Šukalo (igral vseh 90. minut), ki je z Duisburgom v gosteh z 2:0 premagal Herto. Šukalo in soigralci so z zmago na drugem mestu prehiteli prav tokratnega nasprotnika. Roka Kronavetra zaradi poškodbe ni bilo v postavi Energie Cottbusa ob visoki zmagi s 6:0 proti Erzgebirge Aue.

Francija

Valter Birsa je ob porazu Auxerra z 1:2 proti Tolousu odigral prvi polčas, nato pa bil zamenjan. Nekdanji igralec HiT Gorice se ni vpisal med strelce. Auxerre pa je po novem porazu na 13. mestu na lestvici.

Avstrija
Miran Burgič
v avstrijski Bundesligi tokrat ni zaigral za Innsbruck, ki je z 0:1 izgubil na gostovanju pri vodilnem Riedu. Innsbruck je po novem porazu padel na šesto mesto na lestvici. Ostala dva predstavnika pri naših severnih sosedih, branilec Matej Mavrič in vratar Sašo Fornezzi, sta se srečala na medsebojnem obračunu. Z Wiener Neustadt je bil uspešnejši Fornezzi, ki je Kapfenberg ugnal z 2:1. Oba sta odigrala celotno srečanje.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nizozemska
Tim Matavž
tokrat ni zabil v majici Gorningena, ki je z 0:1 izgubil na gostovanju pri Rodi. Mladi slovenski napadalec pa je nasprotnim branilcem težave povzročal od prve do zadnje minute. Je pa gol na nizozemskih zelenicah tokrat zabil vezist Aleksander Radosavljević, a na njegovo nesrečo je na srečanju proti Feyenoordu zabil lastno mrežo (nesrečno je posredoval pri predložku iz kota). Na koncu je Rade z Den Haagom klonil z 1:2. Dalibor Stevanović je remi svojega Vitesseja z De Graafschapom (1:1) spremljal s klopi za rezervne igralce.

Belgija
Tako Marko Šuler kot Zlatan Ljubijankić sta derbi belgijskega prvenstva med Genkom in Gentom začela od prve minute, toda konec srečanja je na igrišču dočakal le Zlajo. Šuler si je v 57. minuti prislužil drugi rumeni karton in s tem posledično rdečega. Kljub rdečemu kartonu slovenskega reprezentanta pa se je Gent na koncu veselil zmage z 2:1. Pri prvem zadetku svojega moštva je imel prste vmes tudi Ljubijankić, ki je podal pred vrata, kjer je eden od branilcev Genka žogi spremenil smer in zadel za 1:1. Matija Škarabot je srečanje spremljal s tribune. Brez nastopa je ostal tudi Dejan Kelhar, njegov Cercle Brugge je igral neodločeno z Beerschotom (1:1).

Poljska
Andraž Kirm
se je z Wislo veselil zmage z 1:0 proti Polonii. Slovenski bočni igralec je za zmago garal vseh 90. minut. Minuli konec tedna je po poljskih zelenicah oral tudi Andrej Komac, ki je z Ruch Chorzow prišel do točke na srečanju proti Jagielloni (0:0). Komac je igral do 73. minute.

Rusija, Portugalska
Branko Ilić
tudi tokrat ni bil v postavi Lokomotive iz Moskve, ki se je z Rubinom razšel brez zadetkov. Nejc Pečnik je pri porazu Nacionala z 0:2 proti Bragi sodeloval od 60. minute naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.