Šport > Nogomet
19 ogledov

"Jojo" zabil, Eto'o "pretepel" Cesarja

Ezo'o se Cesarju ni opravičil. (Foto: EPA)
1/33
Žurnal24 main
"Jojo" je v 13. kolu Serie A za zmago Palerma z 2:1 pri Ceseni znova zabil. Boštjan Cesar, ki ga je Eto'o "knockoutiral", je v Veroni premagal aktualne italijanske in evropske prvake. Kopica golov legionarjev.

Boštjan Cesar je s Chievom tokrat zadal nov udarec nogometašem Interja, pri katerem se trenerski stolček že pošteno maje Rafaelu Benitezu. Za zmago z 2:1 sta zadela Sergio Pellisier v 29. minuti in Davide Moscardelli v 82. minuti, častni zadetek pa je za goste iz Milana v sodnikovem podaljšku zabil Samuel Eto'o. Bolj kot zmago nad aktualnimi italijanskimi in evropskimi prvaki si bo Cesar najverjetneje zapomnil dvoboj iz 38. minute, ko ga je v slogu Zinedina Zidana s svetovnega prvenstva 2006 v Nemčiji, z glavo pokosil kamerunski napadalec kamerunski napadalec Eto'o (VIDEO - tukaj)! Sodniki niso videli nič in tako jo je napadalec Interja odnesel brez kazni! Bojana Jokića ni bilo v ekipi. Cesar je po tekmi italijanskim kolegom pri corriere.it razkril, da se mu Eto'o ni niti opravičil!  ''Eto je velik igralec, a mislim, da te stvari ne sodijo na zelenico. Udaril me je z glavo, a se mi ni niti opravičil," je dejal reprezentančni branilec in zaključil: "Tega ne obžalujem, za nas so to pomembne tri točke in le to je pomembno za Chievo.''


Na drugi strani je strateg Interja Eto'oju stopil v bran. "Nisem točno videl, kaj se je zgodilo, vem pa, da je Cesar Eto'ja s pestjo udaril že prej. Seveda takšni dogodki niso prijetni za nikogar, vendar je povsem jasno, da je bil Eto'o dobil udarec in to je provokacija. Na tekmi so štirje sodniki in nihče od njih ni menil, da bi morala biti ta poteza kaznovana. Mislim, da bi moralo tudi ostati tako," je o indcidentni potezi "Zidane", pri kateri je Marca Materazzija odigral Boštjan Cesar, Zinedina Zidana pa Samuel Eto'o, dejal Interjev trener Rafael Benitez. Eto'o bo, potem ko si bodo vodilni možje lige ogledali posnetek tekme, skoraj zagotovo kaznovan z vsaj tekmo neigranja. Po prvih, a neuradnih informacijah, ki prihajajo iz Italije naj bi Kamerunec počival tri tekme.

 

V GALERIJI POGLEJTE, KAKO  SE JE ETO'O SPRAVIL NA  CESARJA IN KAKO JE GOL DOSEGEL JOJO!

 

Iličić še petič letos pokazal srčka

Palermo je z 2:1 zmagal na gostovanju pri Ceseni. Vodilni zadetek za rožnate je po nekaj kolih suše zabil slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je podajo Fabrizia Miccolija mojstrsko preusmeril v gol Francesca Antoniolija, sicer z 41 leti najstarejšega nogometaša v Serie A. Zadetek Iličića je že čez nekaj minut izničil Erjon Bogdani, ki je izkoristil nezbranost siciljanske obrambe.

 

Za gostujočo zmago pa je poskrbel podajalec pri prvem zadetku, Miccoli, ki je s kakšnih 10 metrov v šesti minuti drugega polčasa lepo zadel za zmago Palerma. V 89. minuti je novo izjemno priložnost imel Iličić, ki je lepo preigral Steva von Bergna, toda vratar Antonioli je bil na Kranjčanovo nesrečo tokrat na mestu.

 

Milan kraljuje na vrhu
"Utrujen sem, skorajda povsem izmučen,"
je pred tekmo s Fiorentino tožil Zlatan Ibrahimović. Zaradi poškodb Alexandra Pata in Filippa Inzaghija švedski napadalec AC Milana igra praktično brez prestanka, začel pa je tudi domačo tekmo z Violo. Odločilno potezo je "Ibra" tokrat prihranil za zadnjo minuto prvega polčasa, ko je ustavil visoko žogo in si nato pripravil strel s škarjicami, s katerimi je premagal nemočnega Arturja Boruca.  Ta zdaj znaša štiri točke. Mimogrede: Ronaldinho, ki ga je trener Massimiliano Allegri kritiziral zaradi četrtkovega ponočevanja (domov je prišel ob dveh zjutraj), je igral le zadnje štiri minute ...

Udinese brez možnosti proti Romi
Mojstrski gol Jeremyja Meneza je načel mrežo Samirja Handanoviča v vratih Udineseja, ko je francoski vezist Rome krenil v izjemen slalom mimo kar nekaj branilcev in močno zaključil v daljši kot slovenskega reprezentančnega vratarja. "Nepremičen," so posredovanje Handanoviča pri drugem golu Marca Borriella opisali pri Gazzetti dello Sport. Napadalec, ki v Rimu igra kot posojen nogometaš AC Milana, je lepo preigraval, nato pa zadel z levico ob bližnji vratnici "Sarme". Trener domačih Claudio Ranieri si je lahko privoščil celo predčasno menjavo najboljšega igralca na igrišču (Meneza), je pa njegovo moštvo po rdečem kartonu Nicolasa Burdissa tekmo končalo z desetimi igralci.

Italijanska liga, 13. kolo: 

Lestvica po 13. kolu:
1. Milan 29

2. Lazio 26
3. Napoli 24
4. Juventus 23
5. Roma 22
6. Inter 20
7. Palermo 20
8. Sampdoria 19
9. Chievo 19
10. Catania 17
11. Udinese 17
12. Genoa 17

AS Roma : Udinese 2:0 (1:0)
Menez (24), Borriello (56)
RK: Burdisso (81/Roma)
Handanovič (Udinese) je odigral celo tekmo.

AC Milan : Fiorentina 1:0 (1:0)
Ibrahimović (45)
RK: Kroldrup (90/Fiorentina) 

Genoa : Juventus 0:2 (0:2)
Eduardo (18/ag), Krasić (23)

Parma : Lazio 1:1 (1:1)
Crespo (23); Floccari (45)


Chievo : Inter 2:1 (1:0)
Pellisier (28), Moscardelli (82), Eto'o (92)

Boštjan Cesar je odigral celoten dvoboj, Bojana Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Brescia : Cagliari 1:2 (1:0)
Caracciolo (20/11-m); Matri (63), Conti (66)


Lecce : Sampdoria 2:3 (0:2)
Michele (72), Diamoutene (83);
Pazzini (8, 41/11-m, 88)

Catania : Bari 1:0 (0:0)
Terlizzi (84)


Cesena : Palermo 1:2 (1:1)
Bogdani (24); Iličić (11), Miccoli (51)
Josip Iličić je odigral celoten dvoboj, Armin Bačinović je igro zapustil v 69. minutl.

Napoli
: Bologna  4:1 (2:0)
Maggio (3), Hamšik (37, 48), Cavani (74)
Rene Krhin (Bologna) je odigral celotno tekmo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.