Šport > Nogomet
16 ogledov

Jokić na posojo v Nacional

Žurnal24 main
Letošnji zimski prestopni rok je zelo siromašen tako na domačem kot tujem prizorišču. Precej nogometašev je bilo še decembra prepričanih, da januarja zagotovo menjajo sredine.

Navkljub pričakovanjem, da bo levi bočni branilec slovenske reprezentance Bojan Jokič ostal pri Sochauxu, kjer je zadnje mesece celo dobival nekaj več priložnosti za igro, bo Gorenjec le menjal sredino. Okoli dva milijona evrov težka odškodnina je bila le preveč za katerega izmed evropskih klubov, zato pa si je posojo kot kaže lahko privoščil portugalski Nacional, kamor Jokić odhaja do konca sezone. Tako se bo pri "Os Alvinegros" (črno-belim) na otočju Madeira ob afriški obali pridružil kolegu iz reprezentance Nejcu Pečniku.

Bo Koren ostal?
Realnost pa je drugačna. Časa za prestop imajo še dobrih deset dni. Kapetan slovenske reprezentance Robert Koren je že pred skoraj dvema mesecema napovedal, da namerava zapustiti svoj klub West Bromwich Albion. Trener Roberto Di Matteo namreč Korošca ni postavljal na njegov najljubši položaj v osrednjo zvezno vrsto, zato je Koren napovedal slovo. Vendar pa do danes ni bilo napredka glede njegovega prestopa, vrh vsega pa je v ponedeljek po skoraj treh mesecih spet zaigral v prvi enajsterici proti Newcastleu. West Brom je v sistemu 4-5-1 deloval odlično, zato bi Di Matteo lahko vztrajal s to postavitvijo. Kar pomeni, da bo vsaj do poletja ostal tudi Koren.

Tudi v tujini tiho
Tudi evropski velikani januarja letos ne trgujejo. Prestopni rok že dolgo ni bil tako dolgočasen. Vendar pa se zadnji dan vedno veliko dogaja, zato bo naslednjih deset dni še zanimivih.

Rep in Iličić brez ponudb
Tudi Rajko Rep bo vsaj še pol leta igral za Celje. Čeprav sta se zanj zanimala nemški Hamburg in nizozemski Ajax, pa konkretne ponudbe v knežje mesto nista poslala. V Celju so tako prestop kapetana odložili na poletne mesece. Podobno je tudi z Josipom Iličićem pri Interblocku. Spretni vezist je v zadnjega pol leta precej izgubil pri formi in ceni, zato bo le težko našel klub, ki bi zadovoljil njegove ambicije.

Oblak še čaka
Prav tako ni jasno, če bo Olimpija že januarja prodala čudežnega dečka Jana Oblaka. Mladega Škofjeločana obletavajo evropski velikani, a za zdaj kupčije z zmaji še ni sklenil nihče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.