Šport > Nogomet
41 ogledov

Jošt delegat na finalu Lige prvakov

Dane Jošt bo finalu v Madridu dodal slovenski priokus. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Delegat na finalni tekmi Lige prvakov, ko se bosta 22. maja v Madridu pomerili moštvi Bayerna in Interja, bo Slovenec.

Mednarodna nogometna zveza (UEFA) je to nalogo zaupala nekdanjemu generalnemu sekretarju Nogometne zveze Slovenije (NZS) Danetu Joštu.

Zdajšnji vodja finančnega sektorja, ki je NZS operativno vodil 17 let, je delegat UEFA na mednarodnih tekmah vse od avgusta 1995, do danes pa je zbral že 91 tekem.

Vlogo delegata je tako opravljal na evropskem nogometnem prvenstvu leta 2004 na tekmah med Rusijo in Grčijo, Švico in Anglijo ter Španijo in Portugalsko, na Euru 2008 (uvodna tekma med Švico in Češko, Češka – Portugalska, Hrvaška – Poljska in Nemčija – Portugalska) in v Uefinih klubskih tekmovanjih. Tako je bil odgovoren že za dve tekmi četrtfinala Lige prvakov, dve polfinalni tekmi pokala UEFA, en polfinale Lige prvakov (leta 2006, ko sta se pomerila Milan in Barcelona) ter finale pokala UEFA leta 2007, ko sta v Glasgowu igrala Espanyol in Sevilla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.