Šport > Nogomet
13 ogledov

Jovanović končno v Liverpool

Jovanović po dolgi sagi le odhaja ob reko Mersey. Na svetovnem prvenstvu je tako Žurnal24 main
Nastop Miroslava Kloseja na tekmi za tretje mesto proti Urugvaju je vprašljiv. Nizozemski vezist Wesley Sneijder je medtem potrdil, da bo ostal v Milanu, Milan Jovanović pa je končno prestopil v Liverpool.

Pri angleškem prvoligašu Liverpoolu so v četrtek po dolgem dvorjenju le potrdili, da je srbski napadalec Milan Jovanović postal član Redsov. Jovanović je zabil zmagoviti gol za Srbijo na drugi prvenstveni tekmi proti kasnejšim polfinalistom Nemcem (1:0), a so "orli" nato še enkrat več predčasno zapustili veliko tekmovanje po porazu z Avstralijo (1:2). K Liverpoolu odhaja kot prost igralec.

V čast mi je podpisati pogodbo z enim največjih klubov v nogometu.
Milan Jovanović, novi igralec Liverpoola

Njegov prestop je pripravil zdaj že bivši trener Merseysiderjev Rafael Benitez, ki se je medtem že preselil v Milano k Internazionaleju, tako da so se začele pojavljati bojazni, da bi namesto na sever Anglije Jovanović zavil v mesto mode. Toda Jovanović, ki je za Standard Liege zabil dva gola v zadnji sezoni Lige prvakov, je povedal, da je navdušen nad prihodom na Anfield in sodelovanjem z novim "menedžerjem" Royem Hodgsonom:

"V čast mi je podpisati pogodbo z enim največjih klubov v nogometu," je dejal 29-letnik. "Komaj čakam, da začnem delati s trenerjem in se že veselim druženja z novimi soigralci na pripravah v Švici."

Klose vprašljiv zaradi poškodbe hrbta
Obstaja možnost, da zaradi poškodbe Miroslav Klose ne bo postal najboljši strelec SP vseh časov. "Klose ima težave s hrbtenico, poškodoval pa se je na sredini polfinalni tekmi v Španiji," je na novinarski konferenci nemške reprezentance v Erasmii pojasnil Hansi Flick, pomočnik nemškega selektorja.

Klose je za zmago Nemčije proti Argentini v četrtfinalu v Cape Townu (4:0) dosegel dva zadetka in se na večni lestvici strelcev na SP s 14 goli na drugem mestu izenačil z rojakom Gerdom Müllerjem (1970/1974). Pred njim je le še Brazilec Ronaldo, ki je na SP 1998 in 2006 zbral 15 zadetkov.

Ostajam. Za Inter bom igral tudi prihodnjo sezono. Moje srce bije za Inter, s katerim sem lani osvojil italijansko prvenstvo in pokal ter Ligo prvakov.
Wesley Sneijder

Sneijder ne bo zapustil Internazionaleja
Wesley Sneijder, član nizozemske nogometne reprezentance, ki se bo v finalu svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki pomerila s Španijo, je dejal, da bo ostal v Interju iz Milana, zmagovalcu letošnje evropske Lige prvakov. Snubil ga je tudi angleški velikan Manchester United.

"Ostajam. Za Inter bom igral tudi prihodnjo sezono. Moje srce bije za Inter, s katerim sem lani osvojil italijansko prvenstvo in pokal ter Ligo prvakov. Toda še vedno so trije pomembni pokali, ki jih želim osvojiti: evropski in italijanski superpokal, ter, pred vsemi, pokal za svetovnega prvaka," je pojasnil Sneijder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.