Šport > Nogomet
20 ogledov

Jovanović: Srbija bo prva!

Milan Jovanović je tik pred prestopom v enega izmed evropskih nogometnih velikan Žurnal24 main
Žreb kvalifikacij za EP 2012 v Ukrajini in na Poljskem je Sloveniji v skupini C za nasprotnika namenil Srbijo. Svoj komentar je ekskluzivno za zurnal24.si podal srbski zvezdnik Milan Jovanović.

Srbski nogometaš Milan Jovanović je član Standarda iz Liega, trenutno pa velja za prvega zvezdnika belgijske lige. 28-letni napadalec, ki je tik pred prestopom v enega izmed največjih evropskih klubov, najbolj se omenja angleški Liverpool, je ekskluzivno za zurnal24. si pokomentiral žreb kvalifikacij za EP leta 2012, ki ga bosta skupaj gostili Poljska in Ukrajina. Slovenija se bo v kvalifikacijski skupini C pomerila skupaj z Italijo, Srbijo, Severno Irsko, Estonijo in Ferskimi otoki.

Milan, kroglice so Srbiji namenile tudi Slovenijo. Kako bi ocenili žreb?
Najprej bi rad izkoristil priložnost in Sloveniji čestital za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. To ni majhna stvar, ampak resnično ogromen uspeh. Sam sem v dvoboju proti Rusiji navijal za vas. Kar zadeva kvalifikacije za EP 2012, pa smo dobili zelo neugoden žreb. Iz četrtega bobna se nikakor nismo želeli srečati s Slovenijo. Je edina reprezentanca iz tretjega in četrtega bobna, ki bo igrala na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Vse drugo je bilo po mojih željah. Prepričan sem, da bo Srbija osvojila prvo mesto, želim pa si, da bo Slovenija pred Italijo na drugem mestu.

Kako dobro poznate reprezentanco Slovenije?
Po resnici povedano je sploh ne poznam. Poznam le nogometaše, ki igrajo v Belgiji, o drugih pa ne vem kaj dosti, kot tudi ne o igri Slovenije. Menim, da je do kvalifikacij za EP še dovolj časa, da se na lastne oči prepričam o njihovih kvalitetah. Za zdaj vem le toliko, kot sem prebral iz časopisov.

Srbija, ko je bila še skupaj s Črno goro, ni nikoli premagala Slovenije. Kako to komentirate?
Slovenijo bomo premagali. Veliko presenečenje bi bilo, če bi tako majhna država z dvema milijonoma prebivalcev premagala Srbijo, ki ima, roko na srce, odlične nogometaše in prepoznavno igro. V zadnjih kvalifikacijah za SP smo dokazali, da lahko premagamo vse, bili smo veliko boljši od Francozov. Vendar pa po drugi strani v nogometu ni pravil. Majhna Slovenija je premagala veliko Rusijo z Guusom Hiddinkom na čelu. Vseeno bi bilo veliko presenečenje in tudi razočaranje, če vas ne bi uspeli premagati.

Znani ste kot ena najboljših obrambnih ekip. To je veljalo tudi pred SP v Nemčiji, pa se ni vse izteklo po vaših željah.
Stvari so se od takrat zelo spremenile. Veliko je novih igralcev. Pod vodstvom izvrstnega mentorja Radomirja Antića smo postali zrela ekipa. Trener Antić je najbolj zaslužen za uspehe v zadnjem času. Za vsakega igralca je našel pozicijo v ekipi, ki jo najbolj obvlada. Dejan Stanković, eden najboljših igralcev italijanske Serie A, tako v reprezentanci igra na enakem položaju kot v Interju. Imamo odlično obrambo in morda še boljši napad. Močni smo na vseh položajih.

Lahko pričakujemo kaj čustvenega naboja v tekmah med Srbijo in Slovenijo?

Moje mnenje je, da z izjavami ne smemo delati prevelikih napetosti. Veliko večje težave bi imeli, če bi se v kvalifikacijah srečali s Hrvaško. Slovenija in Srbija sta prijateljski državi, menim, da bodo navijači obeh reprezentanc zato toplo sprejeti tako v Srbiji kot v Sloveniji. Politika nima kaj delati v nogometu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Ste že bili kdaj v Sloveniji? Kako dobro jo poznate?
V Sloveniji sem bil le enkrat, pa še to sem se le peljal skozi v Belgijo. Večinoma potujem preko Madžarske. Moj dober prijatelj je Muamer Vugdalić, zelo dobro pa poznam tudi starše Daliborja Stevanovića. Upam, da bom imel zdaj priložnost malo bolje spoznati vašo državo.

Srbija bo na SP v Južnoafriški republiki v skupini igrala z Nemčijo, Gano in Avstralijo. Kakšne so vaše možnosti, da se prebijete iz skupine?
Razen Nemčije preostalih dveh nasprotnikov ne poznam. Menim, da smo dovolj močna reprezentanca, da premagamo vsakogar. To smo dokazali že v kvalifikacijah, ko smo v skupini končali na prvem mestu pred Francijo.

Trenutno ste najbolj vroče ime belgijskega prvenstva. Vsi vas že vidijo v Liverpoolu. Ste že podpisali pogodbo?
Sem v veliki dilemi. To bo moja zadnja velika pogodba. Imam 28 let, zato si želim zaigrati v res velikem klubu. Pozoren moram biti na več dejavnikov. Menim, da bi mi glede na slog igre najbolj ustrezala Španija. Čez dan ali dva bom zagotovo vedel, kje bom nadaljeval kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.