Šport > Nogomet
15 ogledov

Jović in Omladič pokopala grofe

Boban Jović Jovič Jovic gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Žurnal24 main
Olimpija v spomladanskem delu še vedno ne pozna poraza. Zmaji so v 32. kolu PrveLige po zaostanku z 0:1 na koncu Celje ugnali s 3:1 in se približali tretjemu mestu. Maribor le do točke v Lendavi.
Celjani krivijo sodnika
Grofje so po lastnem mnenju, ki so ga le nekaj trenutkov po koncu tekme objavili na svoji spletni strani, v Ljubljani izgubili zaradi pristranskega sojenja glavnega sodnika Mateja Juga. Poročilo s tekme pa so opremili z naslovom: Sodniška kraja v Stožicah! Po njihovem mnenju naj bi se Jug prehitro odločil za enajstmetrovko v korist Olimpije in tudi izključitev Bakariča. Pred drugim zadetkom Olimpije (Jović) pa naj bi delilec pravice spregledal prekršek v korist Celja.

Ljubljančani so se dolgo mučili s Celjani, ki so tudi povedli, a ob dveh izključenih celjskih igralcih drugega kot preobrata Olimpije v zaključku tekme vendarle ni bilo pričakovati. Zeleno-beli imajo zdaj 52 točk oziroma le eno manj od tretjega Kopra. V začetnih minutah si niti ena niti druga ekipa ni priigrala omembe vrednih priložnosti. V 39. minuti pa se je Zoran Pavlovič sam znašel pred Damirjem Botonjićem, a je ljubljanski vratar njegov strel obranil. Celjani so imeli prek Romana Bezjaka lepo priložnost tudi v 56. minuti, vendar je bil Botonjić na pravem mestu. Nalet Celja se je ustavil v 58. minuti, ko je zaradi drugega rumenega kartona moral igrišče zapustiti Klemen Medved. Kljub igralcu manj je Celjanom v 69. minuti uspelo povesti. Po napaki Miroslava Cvijanovića je do žoge prišel Ivan Firer in po samostojnem prodoru zadel za 1:0. Takoj zatem pa nov udarec za goste. Saša Bakarič je zaradi igranja z roko dobil neposreden rdeč karton, hkrati pa zakrivil enajstmetrovko. To je izvedel Anej Lovrečič, Mujčinović je strel obranil, toda do odbite žoge je prišel Enes Rujović in izid izenačil. Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo zeleno-beli še enkrat unovčili izdatno številčno prednost. Na to ni bilo treba dolgo čakati, saj je že v 77. minuti Boban Jović z roba kazenskega prostora zadel za 2:1. Zmago domačih je v sodniškem dodatku s strelom z 20 metrov potrdil Nik Omladič.

Maribor le do točke
Nafta
kljub vsem svojim težavam za Mariborčane nikoli ni bila lahek zalogaj. Tokrat je dolgo kazalo na zmago Nafte, na koncu pa je proti vodilni ekipi prvenstva osvojila prav tako zelo pomembno točko v boju za obstanek. Favorizirani gosti so si že v četrti minuti priigrali izjemno priložnost. Marcos Tavares je lepo našel Roberta Berića, ta pa je povsem neoviran z desetih metrov žogo poslal čez gol. Odgovor domačih je sledil v deveti minuti. Arpad Vaš je izvedel kot z leve strani, po gneči v kazenskem prostoru in strelu Zorana Lesjaka pa se je žoga odbila do Saše Levačiča, ki jo je s štirih metrov zabil pod prečko. Do odhoda na odmor so imeli gostje še nekaj priložnosti, a v zaključku akcij niso bili dovolj zbrani. Začetek drugega polčasa ni ponudil spektakularne igre. Vse skupaj se je razživelo v zadnjih dvajsetih minutah, ko so imeli sprva priložnost Mariborčani, nato pa še igralci Nafte, toda izid je ostal nespremenjen. Osem minut pred koncem pa so gosti izenačili, potem ko se je v gneči najboljše znašel Aleksander Rajčević in iz bližine zatresel lendavsko mrežo ter tudi postavil končni izid.

Ajdovci še upajo
Ajdovci, ki že dolgo časa zasedajo zadnje mesto na lestvici, se kljub vsem težavam, ki jih pestijo (zaradi finančnih so bili tudi ob točki), še naprej borijo. V Velenju so nepričakovano prišli do zmage, svoje druge zapored, junak tekme pa je postal Saša Aleksander Živec z edinim golom na tekmi. Rdeče-črni zdaj za predzadnjim Triglavom, ki v nedeljo gosti Domžale, zaostajajo za tri točke, Rudar pa je s 13. porazom v sezoni praktično zapravili vse možnosti za preboj na mesta, ki vodijo v Evropo. HiT Gorica in Koper sta se v Novi Gorici razšla brez zadetkov.

Lestvica
1. Maribor 67 točk
2. Domžale 61
3. Luka Koper 53
4. Olimpija 52
5. Rudar 41
6. Hit Gorica 41
7. CM Celje 35
8. Nafta 33
9. Triglav 29
10. Primorje (-2 točki)
 

PrvaLiga, 32. kolo:

Rudar Velenje : Primorje 0:1 (0:0)
Živec (85)
RK: Jelečevič (75/Rudar)

Nafta Lendava : Maribor 1:1 (1:0)
Levačič (5); Rajčević (83)
RK: Lesjak (93/Nafta)

HiT Gorica : Luka Koper 0:0

Olimpija Ljubljana : CM Celje 3:1 (0:0)
Rujović (73), Jović (77), Omladič (90); Firer (69)
RK: Medved (58/Celje), Bakarič (70/Celje)

Triglav Gorenjska : Domžale 2:4 (0:3)
Sever (57), Dolžan (72); Simunović (16), Drevenšek (32), Pekić (38), Zec (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.