Šport > Nogomet
30 ogledov

Jović nedolžen pred bogom in narodom

Boban Jović (levo) je redni član prve Olimpijine enajsterice. (Foto: Boštjan Tac Žurnal24 main
Po poročanju nekaterih medijev naj bi bil Boban Jović vpleten v domnevno prirejanje izida na tekmi Olimpije in Širokega Brijega. Mladi vezist zmajev to ostro zanika: "Pripravljen sem dati seznam klicev."

Kakšen je bil vaš prvi odziv, ko ste zasledili, da naj bi bili osumljenec glede domnevno prirejenega izida tekme med Olimpijo in Širokim Brijegom?
Ko sem to prebral, sem bil šokiran. Ne vem sploh, kako stave izgledajo. Da bi z 19 leti oblatil ves svoj trud in priimek Jović … Samo jaz vem, s koliko odrekanja sem prišel v Olimpijo. Da bi se ukvarjal z neko takšno informacijo … Tistemu, ki je posredoval informacijo, sem dejal, da se grem na Uefo zagovarjat in ji pojasnim, da imam čisto vest. Ne bojim se nobenega organa, storil bom vse, da bo pravici zadoščeno. To je smešno.

 

Kaj boste pojasnili Uefi?
Želim samo, da se ta stvar čim prej konča. Pripravljen sem iti kamorkoli. V tem trenutku sem pripravljen iti v Nemčijo k tajni policiji, da dokažem nedolžnost. Rad bi, da se moje ime ne pojavlja več v medijih in da ga ne blatijo. Obtožujejo me, ker sem zakrivil enajstmetrovko v Širokem Brijegu in dobil rdeči karton. Veste, koliko rdečih kartonov sem že dobil? Bi potem moral vsako tekmo prodati? Ne razumem. Poleg tega se je v medijih sprva pojavilo, da je bila prodana prva tekma. Zdaj pa sem osumljen zaradi dogodka z druge tekme!

 

Boban Jović je član Olimpije drugo sezono, v lanski je nastopil na 16 tekmah Prve lige. Pred prihodom v Ljubljano je nastopal za Aluminij, lani je sodeloval na EP do 19 let.

Drži informacija, da je pred prvo tekmo s Širokim prišel v garderobo delegat in naštel imena osumljencev?
Prišel je in dejal, da se te stvari v nogometu dogajajo. Da je nemška policija pozorna na to. Ni pa govoril o tem, da je naša tekma pod drobnogledom. Samo opozoril nas je. Star sem 19 let in to je bila moja prva tovrstna izkušnja. Slišal sem za stavniške afere, ampak – verjemite mi na besedo – res ne vem, kako to izgleda, kaj šele da bi bil vpleten. Pripravljen sem dati seznam klicev, preverite! Nedolžen sem pred bogom in narodom! Zagovarjal sem bom sam, brez kakršnekoli pomoči. Vem, kaj vse sem naredil za Olimpijo, ker jo ljubim. Da pred ljubljanskim občinstvom izpadem izdajalec Olimpije, mi ne gre v glavo.

Torej nobenih konkretnih imen pred srečanjem s Širokim Brijegom?
Ne, ne vem, kako so se v medijih znašla vsa tri imena.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.