Šport > Nogomet
11 ogledov

Jović: "Prestop v Maribor misija nemogoče"

Jović Zupan Razdrh Olimpija Ljubljana Maribor Rotonda Nkolimpija.si/SPS
Olimpija Ljubljana je v sredo na dan večnega derbija sporočila, da je končala večmesečno sago z mladim branilcem Bobanom Jovićem, ki je s klubom le podaljšal pogodbo in se spet pridružil ekipi za tekmo z Mariborom. Prav vijoličasti naj bi skušali Celjana speljati svojim večnim rivalom, Jović pa je na petkovi novinarski konferenci razkril ozadje dogodkov.

"Kje začeti ... Toliko časa je minilo od vsega, kar se je razpletalo, zapletalo in dogajalo. Končno sem vesel, počutim se spet doma, veselega in srečnega. Hvala bogu. Še enkrat ponavljam, da finance v nobenem trenutku niso bile vprašljive. Moja ljubezen in pripadnost klubu prav tako. Žal mi je, da se je vse razpletlo na ta način, ampak hvala bogu - nekaj smo se naučili vsi, tako jaz, kot tudi v klubu," je pred zbranimi v ljubljanski poslovni stavbi Rotonda povedal Boban JovićMladi slovenski reprezentant se po tem, ko ni želel podaljšati pogodbe, znašel v nemilosti klubskega vodstva.

Zadnjo tekmo je odigral 6. oktobra lani, ko je njegova Olimpija Ljubljana premagala Muro 05 (3:1), od tedaj pa do sredine tekme z Mariborom v Ljudskem vrtu pa je opravljal zgolj vlogo "sparing partnerja" na treningih.

Iz Olimpije so v sredo sporočili, da je Jović podaljšal pogodbo do leta 2015 in tako po poročanju nekaterih medijev zavrnil  zajetnejšo ponudbo Maribora, proti kateremu bo na nedeljskem derbiju verjetno že nastopil. Mladi Celjan je poudaril, da so se iz te epizode veliko naučili vsi vpleteni.

Šola za vse

"To je bila šola zame, za mojo družino in zastopnike. Hvala bogu, da so te tabu teme končane tako na Olimpiji, kot v slovenski javnosti. Spet sem v Olimpiji in srečen sem. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi družini, svojim zastopnikom in gospodu Mihi Mlakarju, ki mi je stal ob strani. Ni mi bilo lahko živeti s tem v teh mesecih, ampak to je za mano, pozabljeno," je nadaljeval Jović.

"Vse probleme smo pustili za seboj, dogovor je padel v dveh dneh, vse smo dorekli. To je pozitiven znak, da Olimpija napreduje, ker v današnjem času se čast in obraz prodajata za nizke cene. Danes je privilegij ostati človek. Vsi smo se naučili nekaj iz tega, da je vse možno rešiti s komunikacijo in človeškimi odnosi. Še enkrat se zahvaljujem upravi Olimpije in mojim bližnjim, s katerimi smo dorekli vse skupaj."

Jović Olimpija Ljubljana Maribor Rotonda | Avtor: Nkolimpija.si/SPS Nkolimpija.si/SPS
Tudi Olimpijin predstavnik za stike z javnostjo Tine Zupan je skupaj s trenerjem Andrejem Razdrhom prenesel zadovoljstvo institucije z razpletom pogodbene kalvarije, ki naj bi bila velika šola za nadaljnje poslovanje. Kot so večkrat ponovili vsi vpleteni, količina denarja nikoli ni predstavljala jabolka spora.

Za Maribor nedostopen

"Odločil je človeški faktor v zadnjih dneh. Če bi gledal finančno, bi se že odpravil v tujino in s tujim klubom že decembra podpisal predpogodbo. Ampak upal sem na ta razplet, z Olimpijo se nisem želel razhajati, ker se počutim del tega. V Olimpiji se ne počutim tako, kot da sem zaposlen, ampak tako, da je Olimpija del mene. Tudi takrat, ko sem v preteklosti kazal ljubezen do Olimpije, to ni bilo naključje ali neke frustracije, da sem želel biti na silo priljubljen. To je bil del mene in s tem sem živel," je pristavil Jović.

"V medijih se je pojavljalo veliko namigovanj glede ponudb iz Maribora, toda od prvega trenutka, ko sem pred štirimi leti podpisal za Olimpijo, moja pripadnost ni bila nikoli pod vprašajem. Tudi te številke, ki so se pojavljale ... Zahvalil sem se vsem skupaj, ampak to je bila zame misija nemogoče in pri tem sem tudi ostal. Nikoli več se nisem pogovarjal o podrobnostih pogodbe, ker sem videl, da sem za Maribor nedostopen."

Trener Razdrh je pred nedeljskim derbijem, ki ga bo Olimpija z 39 točkami začela daleč za večnimi tekmeci (51), dosegel prvo zmago nad Mariborom po prihodu na mesto trenerja. Zmaji so bili na povratni četrtfinalni tekmi pokala boljši z 1:0, njihova zmaga, ki je bila prva pod Kalvarijo po letu 2004, pa ni preveč odmevala. Razdrh se s tem ne obremenjuje.

Tudi Mariboru ni vseeno, da so jih premagali

"Praktično sem navajen na to, da kar koli se naredi, ni v redu. Počasi. Vsi smo še mladi, ekipa je dovolj mlada. Postopoma zorimo in postopoma smo boljši in bomo boljši. Kakor koli je predstavljena ta zmaga, je ali ni pomembna - mi smo zmagali v Mariboru. Mislim, da tudi njim ni vseeno," je dejal Razdrh.

"V nedeljo prihajajo še enkrat v Stožice in vemo, kakšna je bila prva tekma. Mi vemo, kaj smo na prvi tekmi storili narobe. Vemo, kaj nam manjka. Tukaj lahko javno povem, da mi trenutno nismo sposobni stiskati Maribora na njihovem 16-metrskem prostoru. To pač ni nek drugoligaš. Smo jih pa sposobni premagati. Če to za nekoga ni dovolj ... Jih bomo naslednjič skušali premagati na drugačen način."

Vrhičan ni želel potrditi, če bo Jović ostal kapetan ekipe, kot tudi ne, če bo začel od prve minute. Pri Olimpiji bosta sicer manjkala poškodovana branilca Nemanja Mitrović in Erik Salkić, medtem ko je Elvis Džafić suspendiran.

Derbiji ogromen plus

"Ne glede na to, da te tekme tako fizično in psihično takšne tekme črpajo igralce, je to ogromen plus, da smo se pomerili tolikokrat. In da se bomo v nedeljo še enkrat. Spoznavamo, da lahko igramo, da imamo svoje kvalitete, da se zavedamo in vemo, kje so določene pomanjkljivosti. Mi enostavno gremo svojo pot, morate pa vedeti, da v primerjavi s tekmo lanskega poletja, superpokalom, če pogledate obe postavi, vidite ogromne razlike," je še povedal Razdrh.

"Postava Olimpije je močno, močno spremenjena, tako da se pojavljajo novi fantje in ne bo šlo čez noč. So mladi, ne iščem izgovorov. Eni so kvalitetni, ampak nek proces je potreben, da bi lahko konstantno igrali tako. Jaz upam, da se bo to zgodilo. Mislim, da imamo to podlago. Več kot bo tekem z Mariborom, bomo gotovo boljši."

Prva liga Telekom Slovenije, 23. kolo:

Sobota ob 17.30:
Celje - Mura 05

Nedelja ob 15.00:
Triglav - Domžale
Aluminij - Gorica
Luka Koper - Rudar Velenje

Ob 17.00:
Olimpija Ljubljana - Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.