Šport > Nogomet
38 ogledov

Jović šokiral Maribor: zmaji do točke!

Boban Jović Jovič Jovic gol zadetek strel Jovan Vidović Vidovic Željko Filipović
1/26
Žurnal24 main
Tudi zadnji derbi letošnje sezone se je med Mariborom in Olimpijo končal z remijem (2:2). Gostje iz Ljubljane so do točke prišli v 90. minuti, ko je zadel Boban Jović. Dva rdeča kartona.
Galerija iz Ljudskega vrta se nahaja TUKAJ!

Olimpija Ljubljana je skorajda celo tekmo igrala z igralcem manj, potem ko je bil že v 18. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen kapetan David Kašnik, a so se zmaji z atraktivno igro enakovredno kosali z Mariborom, za nameček pa se po zaostanku in navidez zmagovitemu golu Roberta Berića vrnili v 90. minuti tekme. Boban Jović, ničkolikokrat tragični junak večnih derbijev (na dveh različnih je stresel okvir vrat, enkrat tudi v sodnikovem podaljšku), je tokrat postal veliki heroj zeleno-belih, tudi tokrat pa ni šlo brez prečke, s pomočjo katere je za končnih 2:2 premagal Mateja Radana.

Mislim, da smo bili veliko bližje zmagi kot nasprotnik.
Darko Milanič, trener Maribora

Davor Škerjanc je s prvim golom kakega nogometaša Olimpije v Ljudskem vrtu po Sebastjanu Cimerotiču v sezoni 2004/5 že v peti minuti zabil za vodstvo zeleno-belih. Po fantastični akciji Daliborja Radujka in Dareta Vršiča je na desni pobegnil Zoran Zeljković ter na drugi vratnici našel Škerjanca, ki je akcijo kronal z volejem v zgornji kot vrat Maribora. Gostje so popolnoma nadzirali potek igre in se z lahkoto poigravali z vijoličastimi, ki niso našli odgovora v zvezni vrsti. Kašnik si je nato z dvema neumnima prekrškoma prislužil rdeči karton že po vsega 18 minutah igre, a spremenilo se je bore malo.

Razen strela Etiena Velikonje si Maribor dolgo časa sploh ni pripravil resnejše priložnosti, Olimpija pa je bila z desetimi še naprej bolj nevarna. Tomo Šokota je nekajkrat nevarno poizkusil, a njegovi streli niso našli cilja, medtem ko so se vijoličasti ob žvižgih lastnih navijačev prebudili šele v zadnjih minutah polčasa. Prebujenje je kronal do tedaj nerazpoloženi Velikonja, ki je med drugim zapravil čisto priložnost z glavo iz le nekaj metrov, s praktično zadnjim strelom polčasa pa je v mrežo pospravil odpadek Botonjića po pobegu in strelu Dejana Mezge.

Radi bi bili všečni, včasih nam to uspe, včasih ne. Tekma je bila po moji oceni zelo všečna in gledljiva, na koncu smo se, to je treba priznati, tudi malce srečno izvlekli.
Dušan Kosič, trener Olimpije Ljubljane

Garanje v prvem polčasu je več kot očitno pustilo posledice na nogometaših Olimpije, ki so začeli Marcosu Tavaresu, Velikonji in ostalim nasprotnikom puščati vse več prostora za poljubno iskanje prostora in premikanje po kazenskem prostoru. Brez Sretena Sretenovića se je zdela zadnja vrsta zmajev kot tempirana bomba, ki pa jo je nad vodo držal veteran Damir Botonjić z nekaj izjemnimi paradami. Najprej je Velikonja ostal sam v 56. minuti, a ga je ljubljanski vratar pravočasno zaprl, strel Primorca pa se je od roke Radujka odbil v kot. Sicer odličnemu Damirju Skomini je ta podrobnost ušla.

Mariborčani so nadaljevali s pritiskom – najprej je Mezga ostal sam na robu kazenskega prostora, si pripravil strel, toda Botonjić ga je izbil izpod svoje prečke v polje. Vijoličasti so še naprej napadali in v 69. ter 70. minuti sta nevarno zapretila Velikonja in rezervist Robert Berić, a je prvi streljal v vratarja, drugi pa po pobegu za las mimo vratnice. Nejc Potokar je nato dobrih deset minut pred koncem dobil še drugi rdeči karton na tekmi, ko je udaril Škerjanca po čvrstem zračnem duelu, Tavares pa je v 84. minuti končno streljal mimo Botonjića, a zadel vratnico.

Delirij se je v Ljudskem vrtu začel nekaj minut kasneje, ko je Erik Salkić nespretno izbijal žogo pred Tavaresom. Brazilcu se je žoga od noge odbila v prostor, od tam pa je mariborski kapetan idealno podal na drugo vratnico proti osamljenemu Beriću, ki je zabil za vodstvo. Toda štajerska "čaga" je imela kratek rok trajanja, saj je rezervist Olimpije Adnan Bešić v kazenskem prostoru Maribora kombiniral z Jovićem in mu odložil žogo, ljubljanski branilec pa je z nekaj sreče prišel do strela in s pomočjo prečke premagal Radana za končnih 2:2.

Izjavi po tekmi:

Darko Milanič, trener Maribora:
"Mislim, da smo bili veliko bližje zmagi kot nasprotnik. Res je, da smo imeli v prvem polčasu nekaj težav. Nasprotnikov zadetek nas je malo presekal, imeli smo kar nekaj težav z njimi. V drugem polčasu smo bili definitivno odlični in imeli več priložnosti od njih. Veliko smo pritiskali na njihov gol, a na žalost se nam ni izšlo. Mislim, da je bil to eden izmed redkih strelov nasprotnikov na gol. Bili smo enostavno bližje zmagi. Nekajkrat so se rešili v zadnjem trenutku. To je nogomet. To se na tekmah dogaja. Za danes bi si zaslužili še kakšen zadetek. Zdaj me zanima samo ta mesec oziroma konec prvenstva in finale pokala. To pomeni, da misli niti slučajno ne smejo uhajati drugam."

Dušan Kosič, trener Olimpije Ljubljane:
"Naš cilj je bil, da bi že od samega začetka težili k naši 'pas' igri. To nam je uspevalo do neke mere, hitro smo zabili gol, v drugem polčasu pa je Maribor počasi prevzemal pobudo, pri 1:1 pa smo po nepazljivosti dobili gol. Zadovoljen sem bil s prvim delom prvega polčasa, ko smo igrali zares lepo, Mariborčane smo prisilili, da so bili na svoji polovici. Z rdečim kartonom smo zaradi naše naivnosti tekmo pripeljali do tega, da smo se morali bolj kot ne braniti in poizkušati s protinapadi. Tekmo smo izgubili s puščanjem prevelikega prostora Tavaresu in Velikonji. Fanta sta se obračala, kadar sta se želela in potem smo imeli težave, na to smo opozarjali pred tekmo. Igramo iz tekme v tekmo. Radi bi bili všečni, včasih nam to uspe, včasih ne. Tekma je bila po moji oceni zelo všečna in gledljiva, na koncu smo se, to je treba priznati, tudi malce srečno izvlekli, vesel pa sem, da naš niz še naprej traja."

Pekičev "dvojček" v sodnikovem podaljšku
V Domžalah je Nafta dolgo časa grozila drugouvrščeni domači ekipi, nato pa je goste iz Lendave pokopal njihov nekdanji napadalec Damir Pekič, ki je v 93. in 95. minuti zadel za zmago rumenih in jih po remiju Maribora približal na osem točk zaostanka (3:2). Test za živce je bila tudi tekma na Bonifiki, kjer je Davor Bubanja v 92. minuti zadel po prostem strelu Konstantina Vassiljeva, a tudi to ni bilo dovolj za tri točke, saj je s praktično zadnjim strelom na tekmi izenačil Uroš Korun (3:3).

Primorje je na "tekmi odpisanih" proti Triglavu ohranilo minimalne možnosti za obstanek, čeprav naj bi bil glavni cilj Ajdovcev le odigrati vse tekme do konca prvenstva. Mož odločitve je bil v 50. minuti tekme v Ajdovščini Saša Božičič (1:0). Na edini torkovi tekmi so nogometaši CM Celja še povečali prednost pred mesti za izpad, saj so bili z dvema goloma Romana Bezjaka in enim Zorana Pavloviča boljši od HiT Gorice (3:1).

Lestvica:
1. Maribor 66 točk
2. Domžale 58
3. Koper 52
4. Olimpija 49
5. Rudar 41
6. Gorica 40
7. Celje 35
8. Nafta 32
9. Triglav 29
10. Primorje 25

Slovenska liga, 31. kolo: 

CM Celje : HiT Gorica 3:1 (2:1)
Bezjak (8, 22), Pavlovič (68/11-m); Plut (29) 

Primorje : Triglav Gorenjska 1:0 (0:0)
Božičič (50)

Maribor : Olimpija Ljubljana 2:2 (1:1)
Velikonja (45), Berić (87); Škerjanc (5), Jović (90)
RK: Kašnik (17/Olimpija), Potokar (77/Maribor)

Domžale : Nafta Lendava 3:2 (1:1)
Juninho (24), Pekič (90, 90); Lesjak (38, 55)

Luka Koper : Rudar Velenje 3:3 (0:2)
Bubanja (52), Hasić (71/11-m), Bubanja (90); Kelenc (26), Bratanović (30), Korun (90) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.