Šport > Nogomet
27 ogledov

Jože in Gianluca verjameta v "soigralce"

1/14
Žurnal24 main
Pred sobotnim finalom Hervis pokala Slovenije med Mariborom in Domžalami v Ljudskem vrtu so se v četrtek srečali vsi udeleženci akcije "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!".

V četrtek se je zgodil uvod v akcijo "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!", saj so se srečali vsi udeleženci akcije: mariborski 12. igralec Gianluca Holderjan, domžalski 12. igralec Jože Korošec ter ambasadorja Matjaž Kek in Dejan Djuranovič. V sproščenem druženju so se pomerili tudi v krajšem kvizu in ročnem nogometu. Nadaljevanje sledi na sobotni finalni tekmi, ko bosta 12. igralca med drugim sedela na klopi za rezervne igralce.

Prijetno druženje oziroma prolog v sobotno finalno tekmo Hervis pokala Slovenije se je začelo s spoznavanjem − Gianluca Holderjan je bil vesel srečanja z mariborskim ambasadorjem in svojim mentorjem Matjažem Kekom, Jože Korošec pa z domžalskim ambasadorjem Dejanom Djuranovičem. Kako tudi ne, saj sta bila Gianluca in Jože izžrebana med več kot 500 kandidati, ki so se prijavili na akcijo "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!" in si vsaj za en dan želeli postati del ekipe in od blizu občutiti vzdušje pred in na tako pomembni tekmi, kot je finale pokala.

Mariborska in domžalska dvojica se je, kot se za športni dogodek spodobi, med seboj pomerila tudi v dveh zanimivih preizkušnjah. V kratkem kvizu na tematiko Hervis pokala Slovenije je bil uspešnejši mariborski par, v ročnem nogometu pa je slavila domžalska dvojica. Končen rezultat je bil tako neodločen, vsi skupaj pa so bili mnenja, da je rezultat pravičen, končnega zmagovalca pa naj na sobotni tekmi (v Ljudskem vrtu se pričenja ob 20. uri) odločijo nogometaši. "Kot sem že napovedal, pričakujem težko in izenačeno tekmo, a verjamem, da bo Maribor zmagal in da bomo skupaj dvignili pokal," pred tekmo napoveduje mariborski 12. igralec Gianluca Holderjan. "Za Maribor bosta zadela Jelič in Plut, v podaljšku pa bo odločil Tavares," še dodaja 16-letnik, o pričakovanju akcije "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!" pa pravi: "Vsekakor bo občutek drugačen kot ponavadi, ko tekmo spremljam na tribuni. Upam,da bo izkušnja čim lepša."

Optimističen je tudi 41-letni Jože Korošec, ki napoveduje zmago Domžal. "Če ne bo podaljškov, računam na domžalsko zmago z 2:1. Mislim, da bo enega od golov dosegel Zatkovič, računam pa tudi na to, da bo svojemu nekdanjemu klubu zabil Pekič," meni Jože, ki je bil vesel, da je bil izžreban, predvsem pa ga zanima, kako trenerji na tako pomemben dan, kot je finale pokala, pripravijo ekipo in jo motivirajo. V domžalsko zmago je prepričan tudi domžalski ambasador Dejan Djuranovič. "Popolnoma verjamem v našo ekipo. Imamo kakovost, ki smo jo v tem prvenstvu z zmago v Ljudskem vrtu enkrat že dokazali. Verjamem, da se to lahko zgodi tudi v finalu."

Kot vselej je bil nekoliko bolj previden mariborski ambasador Matjaž Kek, ki si v prvi vrsti želi, da bo tekma dostojna finalu – tako na igrišču kot na tribunah. "Igra se v Ljudskem vrtu, tako da je Maribor nekoliko v prednosti, a ne gre pozabiti, da je tekma le ena in velikokrat se je že zgodilo, da domači stadion ni bil prednost. Mislim, da bo tekma zelo napeta, odločala bo malenkost, morda preblisk posameznika," pravi slovenski selektor, ki si je kljub zasedenemu urniku z veseljem vzel čas za sodelovanje v akciji "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!": "Pozdravljam akcijo in se zahvaljujem NK Mariboru, da me je izbral za ambasadorja. Upam, da bo tudi ta akcija pripomogla, da na stadion pride čim več gledalcev, saj le poln stadion pričara pravo atmosfero in naboj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.