Šport > Nogomet
165 ogledov

Nemci po polomu dobili novega selektorja

Julian Nagelsmann Epa Julian Nagelsmann.
Nemški "elf" ima novega vodjo strokovnega štaba.

Nemška nogometna zveza (DFB) je za vodenje moške članske reprezentance angažirala nekdanjega trenerja RB Leipziga in münchenskega Bayerna - Juliana Nagelsmanna. S slednjim je bila pogodba že podpisana, so sporčili z DFB.

Nemčija, ki bo prihodnje leto gostila evropsko prvenstvo, je pod bivšim selektorjem Hansijem Flickom dosegala skromne rezultate. Na lanskem svetovnem prvenstvu se ni prebila iz skupinskega dela.

Na nedavni prijateljski tekmi proti Japonski so Nemci doma prepričljivo izgubili (1:4), obenem pa pokazali slabo predstavo, kar je bilo usodno za Flicka.

"Pogodba je podpisana. Julian Nagelsmann je trener naše državne selekcije za Euro 2024. Srčno dobrodošel, Julian," so zapisali pri DFB.

"EP imamo v svoji državi. To je nekaj posebnega. Z veliko željo sprejemam ta izziv," je dejal Nagelsmann. Ob sebi bo kot pomočnika imel nekdanjega napadalca Bayerna Sandra Wagnerja.

Pred Leipzigom in Bayernom je Nagelsmann kot trener vodil tudi Hoffenheim. Kot igralec se je kot centralni branilec po igrišču podil v dresih 1860 Münchna in Augsburga.

Na zadnjih petih tekmah pod vodstvom Flicka Nemci niso zmagali in vpisali štiri poraze. Tik za tem so nato pod vodstvom Rudija Völlerja ugnali Francijo z 2:1, a ta ni bil pripravljen dlje časa ostati na položaju selektorja, dodaja dpa. Völler je trenutno direktor reprezentance in naj bi bil tudi gonilna sila pri imenovanju Nagelsmanna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.