Šport > Nogomet
21 ogledov

Jupp bo Bayer zamenjal za Bayern

Heynckes je potrdil, da leto pred koncem pogodbe odhaja iz Leverkusna. (Foto: Re Žurnal24 main
Trenerske rošade v nemški Bundesligi se nadaljujejo. Jupp Heynckes je v ponedeljek potrdil, da se bo po sezoni razšel z Bayerjem iz Leverkusna. To bržkone pomeni, da odhaja v Bayern München.

Jupp Heynckes je vse bližje svojemu tretjemu sodelovanju z münchenskim Bayernom. 65-letnik je prvi na seznamu želja pri Bayernu, ki ga bo le še do konca sezone vodil Nizozemec Louis van Gaal. Po neuradnih podatkih v bavarski prestolnici za trenerja, ki je klub že vodil med letoma 1997 in 1991 ter v končnici sezone 2008/09, že pripravljajo dveletno pogodbo. Heynckes bi bil prvi trener, ki bi z najtrofejnejšim nemškim klubom sodeloval še tretjič. To se uradno bržkone ne bo zgodilo pred 17. aprilom, ko se bosta kluba, ki se potegujeta za nastop v Ligi prvakov, zadnjič v sezoni pomerila med seboj.

"Leverkusen je dobro organiziran klub in zato sem s težavo sprejel to odločitev. Naredil bom vse, da sezono končamo na drugem mestu in se neposredno kvalificiramo za Ligo prvakov," je dejal Heynckes. Pri Bayerju bo Heynckesa nadomestil Robin Dutt, zdajšnji trener Freiburga. "Dutt je bil že dalj časa naš prvi kandidat za naslednika Heynckesa, pa če bi se to zgodilo letos ali naslednje leto," je dejal športni direktor Leverkusna Rudi Völler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.