Šport > Nogomet
14 ogledov

Jurčić: "Daleč smo še od diplome"

Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Jurčić Mourinho EPA
Zagrebški Dinamo je v petem kolu na Santiagu Bernabeuu doživel pravo malo katastrofo. Po devetih minutah je zaostajal z 0:3, na koncu je na semaforju pisalo 6:2 v korist domačih. So pa modri zabili prva zadetka v tej sezoni.

"Pred tekmo so me vprašali, ali bomo impresionirani. No, nisem si mislil, da bomo tako impresionirani," je po novem porazu v elitnem tekmovanju dejal Jurčić, ki se je pred tekmo vesel kot majhen otrok fotografiral s svojim idolom, Joséjem Mourinhom.

Real je zelo hitro zabil tri gole, Dinamo je bil brez možnosti. Jurčić je po vsakem porazu v Ligi prvakov ponavljal, kako je čast igrati v tem tekmovanju ter da se njegovi igralci v njem učijo. No, ta izpit je bil zelo boleč: "Po devetih minutah smo zaostajali za tri gole. Edina dobra stvar je drugi polčas, ki pa ga Real ni odigral na polno. Še veliko učenja nas čaka. To je bil eden od izpitov, še veliko jih moramo opraviti pred diplomo," je dejal Jurčić in odkril, kako je želel zaustaviti Realovce: "Nameravali smo jih agresivno napasti, a so bili prehitri za nas. Real je izjemen, razred nad vsemi klubi v naši skupini." V zadnjem kolu bo Dinamo doma igral z Lyonom. "Težko bo. A naredili bomo vse, da uspešno končamo to tekmovanje," je še povedal Jurčić. Dinamo je sicer zabil sploh prva zadetka v tem tekmovanju, Real pa je na drugi strani prva prejel.

Mourinho: "To je bilo odlično"

Zadovoljstva po tekmi kajpak ni skrival Realov trener José Mourinho, ki je celo tekmo igral brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. "To je bilo odlično. Moji igralci so bili fantastični, navdušili so gledalce. Še več, nekatere igralce smo lahko spočili in priložnost ponudili drugim, ki so si jo s trdim delom tudi zaslužili," je dejal Mourinho. Real je vodil s 6:0, nato pa dobil dva gola. Zaradi ležernosti in podcenjevanja gostov? Veliki Portugalec trdi, da ne: "V nekem trenutku smo morali dobiti gol. Bolje je, da smo ga dobili, ko ni bilo več nevarnosti. Smo pa gola dobili zaradi Dinamovega ponosa. Moji igralci so imeli fantastičen pristop."

Mourinho je novinarsko konferenco po tekmi izkoristil še za nekaj. Zaželel je hitro okrevanje Barceloninemu pomočniku trenerja Titu Vilanovi, ki so mu odstranili tumor. "Lani smo bili zaskrbljeni zaradi Abidala, zdaj smo povsem enako zaradi Vilanove. Upamo, da se bo hitro vrnil k svoji družini in da bo desetega decembra tu zdrav sedel na klopi (takrat bo v El Clasicu Real gostil Barcelono, op. p.). Z veseljem ga bomo pozdravili." Spomnimo, Mourinho je prav Vilanovo napadel v povratni tekmi španskega superpokala, ki jo je Barcelona na Camp Nouu dobila s 3:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.