Šport > Nogomet
15 ogledov

Jurčićev obrambni glavobol

Krunoslav Jurčić Reuters
Zagrebški Dinamo še vedno išče prvo točko v Ligi prvakov. Trenerja Kruna Jurčića pred sredino tekmo z Lyonom boli glava zaradi poškodb v obrambi. Kar šest nogometašev Chelseaja, med njimi tudi Didierja Drogbaja, pa naj bi novi trener Chelseaja André Villas-Boas pozimi poslal na nogometno tržnico.

Trener zagrebškega Dinama Kruno Jurčić je v težavah. Pred tekmo Lige prvakov z Lyonom je ostal praktično brez vse obrambe, saj je edini zdravi osrednji branilec Domagoj Vida. Tako Cufre kot Josip Šimunić in Tonel so poškodovani, odsoten pa je tudi Igor Bišćan. Vrzel bo Dinamov trener skušal zapolniti z Arijanom Ademijem in Jerkom Lekom. Po petih kolih je hrvaški prvak še vedno brez točke z dvema danima in 15 prejetimi goli.

AVB čisti Chelsea: iz kluba vsaj šesterica!

Poročila angleških medijev so jasna. Chelseajev trener André Villas-Boas bo po blagoslovu glavnega sponzorja kluba Romana Abramoviča januarja poskušal prodati vsaj šest nogometašev prve ekipe. Po tem, ko so pri modrih konec tedna oznanili, da so sprejeli zahtevo za prestop napadalca Nicolasa Anelkaja in branilca Alexa, naj bi se Villas-Boas poskušal zahvaliti še Didierju Drogbaju, Salomonu Kalouju, Joséju Bosingwi in Paulu Ferreiri ter tako začel s prenovo vedno bolj ostarelega okostja ekipe. Prav Drogba je dan pred odločilno tekmo z Valencio namenil nekaj vzpodbudnih besed Villasu-Boasu.

"Zdaj se je trenerju začelo vse pomikati na pravo mesto. Naj spomnim, da je to njegova prva sezona v Premier League in ni mu lahko," je dejal Drogba. "Ni lahko niti igralcem niti klubu. Ja, bili smo v težki situaciji, mučili smo se. Toda moramo stati skupaj in zagotoviti, da ko smo skupaj na igrišču, vlečemo v isto smer. To v tem trenutku tudi počnemo in to je res lepo videti. Imeli bomo slabe trenutke, toda če ostanemo skupaj, bodo prišle dobre stvari. Trener lahko prenese vsakršen pritisk. Na to raven ne prideš, če nisi močna osebnost."

Anelkaju in Alexu je po sprejetju njunih zahtev klub prepovedal uporabo igrišč prvega moštva, Anelka pa ima baje že zagotovljen prestop h kitajskemu Šanghaj Šenhuaju, kjer bo na leto zaslužil 7,5 milijona evrov. Drogba in Kalou sta sicer zadela na zadnji ligaški tekmi proti Newcastlu Unitedu (3:0), a se jima poleti izteče pogodba, januarja pa lahko podpišeta predpogodbo z morebitnim (novim?) delodajalcem. Oba napadalca Slonokoščene obale januarja odhajata na afriški pokal narodov, kjer bi lahko v najslabšem primeru igrala kar šest tednov. Medtem ko se Drogba spogleduje z odhodom na Bližnji vzhod, je Kalou že dolgoletna tarča Arsenala, za Alexa pa se baje zanima Juventus.

Wenger: "Izpad Angležev bi bil katastrofa"

Da je ironija popolna, je londonski Arsenal pred tekmami zadnjega kola edini angleški klub, ki ima že zagotovljen nastop v osmini finala. Topničarjem se je na začetku sezone obetala zgolj obrobna vloga v vseh tekmovanjih, Manchester United jim je na ligaškem obračunu zabil kar osem golov (2:8), zdaj pa je United skupaj z Manchestrom Cityjem tisti, ki v zadnjem kolu potrebuje rezultat. Rdeči vragi bodo v skupini C proti Baslu vsaj vladarji svoje usode, saj proti Baslu ne smejo izgubiti, medtem ko bo moral City čakati na uslugo Villarreala, ki mora doma ugnati Napoli, sinjemodri pa morajo na domačem stadionu ugnati že uvrščeni Bayern Mücnhen. Arsenalov trener Arsene Wenger je morebiten polom Angležev že označil za "katastrofalnega".

"Za Arsenal bi bil to manjši hendikep v Premier League, ampak gre za katastrofični scenarij za Anglijo in bi škodoval našim mestom v Evropi tudi v prihodnosti," je dejal Wenger. "Tega si ne želiš – da bi šli s štirih na tri mesta v Ligi prvakov. Upajmo, da se to ne bo zgodilo. Seveda bi se ekipe kot Manchester United nato osredotočile na pokal FA in domače prvenstvo, ampak bomo videli. Mislim, da se to ne bo zgodilo."

Liga prvakov, 6. kolo, torek ob 20.45:

Skupina E

Chelsea – Valencia
Racing Genk – Bayer Leverkusen

Skupina F

Borussia Dortmund – Marseille
Olympiakos Pirej – Arsenal

Skupina G

APOEL Nikozija – Šahtar Doneck
FC Porto – Zenit Sankt Peterburg

Skupina H

Barcelona – BATE Borisov
Viktoria Plzen – AC Milan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.