Šport > Nogomet
21 ogledov

Jutri jasno, če bo Messi lahko igral že v sredo

Messi Barcelona poškodba PSG Paris Saint Germain Liga prvakov Facebook
Lionel Messi naj bi v petek izvedel dokončno diagnozo poškodbe mišice, zaradi katere je predčasno zaključil tekmo Barcelone proti Paris Saint-Germainu. Argentinec je na prost dan odšel na fizioterapijo, po poročanju španskih medijev pa naj bi v dan kasneje izvedel, če bo lahko Kataloncem pomagal na povratni tekmi 10. aprila.

Po več kot dveh letih bo Lionel Messi čez vikend zaradi poškodbe izpustil svojo prvo tekmo v dresu Barcelone, potem ko si je na gostovanju v Parizu poškodoval mišico in proti Paris Saint-Germainu odigral le prvi polčas (2:2).

Prvotne diagnoze so govorile o kar treh tednih prisilnega počitka, a so iz tabora katalonskega velikana začele prihajati vedno bolj optimistične napovedi. Messi bo sicer zagotovo izpustil sobotno domačo tekmo z Mallorco, medtem ko še vedno "visi" za povratno tekmo s PSG, ki bo na sporedu v sredo.

Po poročanju dnevnika AS bodo pri Barceloni končno diagnozo postavili v petek, Messi pa se je v klubskih prostorih zglasil kljub prostemu dnevu, ki ga je izkoristil za pospešeno zdravljenje poškodbe. V klubu neuradno zatrjujejo, da je Messi povsem miren in prepričan v to, da bo klubu pomagal že proti PSG, četudi le nekaj minut.

Razmišljajo o pritožbi

V vsakem primeru pa lahko pričakujemo, da bodo Katalonci končno odločitev sprejeli šele tik pred tekmo, ko bosta objavljeni obe prvi postavi. Vse zato, da bi kar najbolje "skrili karte" pred Francozi, ki bodo kljub ugodnemu rezultatu s prve tekme še kako resen nasprotnik tudi na Camp Nouu.

Ob 16.30 se je v Barceloni sicer začel sestanek upravnega odbora, po katerem bo njihov predstavnik za stike z javnostjo Toni Freixa javnosti sporočil, če se je Blaugrana odločila za uradno pritožbo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Katalonci želijo krovno evropsko organizacijo opozoriti na številne napake, ki so jih v škodo njihovega moštva letos storili sodniki. Delivci pravice na čelu z Nemcem Wolfgangom Starkom so v Parizu spregledali jasen prepovedan položaj Zlatana Ibrahimovića, Škot Craig Thompson pa je v osmini finala priznal sporen zadetek Kevina-Princa Boatenga, potem ko naj bi si M'Baye Niang žogo ustavil z roko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.