Šport > Nogomet
23 ogledov

Juve bo vodil Conte

Antonio Conte bo staro damo poskušal popeljati na pota stare slave. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Luigija Delnerija bo na klopi Juventusa nasledil nekdanji igralec stare dame Antonio Conte. Gerard Houllier zapušča Aston Villo, Armin Veh pa bo prevzel Eintracht.
Puyol na operacijo kolena
Španski nogometni reprezentant in branilec Barcelone Carles Puyol bo 1. junija odšel na operacijo poškodovanega levega kolena. Iz katalonskega kluba, ki je pred dnevi v finalu Lige prvakov na slovitem londonskem stadionu Wembley premagal Manchester United s 3:1 (1:1), so sporočili, da ga bodo operirali na kliniki Quiron v Barceloni.

Antonio Conte je novi trener Juventusa. Nekdanji italijanski reprezentant in igralec tega kluba bo na tem odgovornem mestu zamenjal Luigija Delnerija, ki je sezono končal na skromnem sedmem mestu, tako da dvakratni zmagovalec Lige prvakov oziroma pokala prvakov ter 27-kratni italijanski prvak v prihodnji sezoni ne bo nastopil na mednarodni sceni. Conte je v dresu torinskega moštva v 13 sezonah odigral 296 tekem in z njim osvojil pet "scudettov" ter Ligo prvakov. Po koncu igralske kariere je zajadral v trenerske vode, vodil pa je Arezzo, Bari, Atalanto in Sieno.

Andrea Pirlo (Milan) in Švicar Reto Ziegler (Sampdoria) sta pred kratkim prestopila v Juventus, na njegovem seznamu želja pa sta še Švicarja Gokhan Inler (Udinese) in Stephan Lichtsteiner (Lazio) ter Čilenec Alexis Sanchez (Udinese). Za Južnoameričana se zanimajo še Barcelona, Inter Milan in Manchester City.

PSG odslej v katarskih rokah
Katarska investicijska družba Qatari je pridobila 70-odstotni delež francoskega nogometnega kluba PSG, ki je bil doslej v stoodstotni lasti ameriškega podjetja Colony Capital. Omenjeno ameriško podjetje je zadržalo 30-odstotni delež v pariškem nogometnem klubu, ki je v tej sezoni osvojil četrto mesto v francoskem prvenstvu.

Houllier zapušča Aston Villo
Gerard Houllier bo zaradi ponavljajočih se težav z zdravjem odstopil z mesta trenerja angleškega nogometnega prvoligaša Aston Ville, v torek piše časnik Birmingham Mail. Triinšestdesetletni francoski strokovnjak, ki je zaradi zdravstvenih težav izpustil zadnji mesec angleškega prvenstva, se je s klubom sporazumno dogovoril za odhod. Houllier je imel pred desetletjem, ko je bil še trener Liverpoola, operacijo srca, težave pa so se v zadnjem času spet začele pojavljati.

Veh na klop Eintrachta
Armin Veh, nekdanji trener nemškega nogometnega prvoligaša Stuttgarta, ki je moštvo leta 2007 popeljal do naslova nemškega prvaka, bo novi trener Eintrachta iz Frankfurta, ki je letos izpadel iz elitne druščine Bundeslige. "Veh je bil moj favorit številka ena in veseli smo, da se nam bo pridružil," je dejal športni direktor Eintrachta, Bruno Hübner. Poleg Stuttgarta, s katerim je postal nemški prvak, je Veh vodil še Wolfsburg in HSV, kjer je marca dobil nogo. Eintracht Frankfurt je to sezono Bundeslige končal na 17. mestu in se tako kot St. Pauli seli v drugoligaško konkurenco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.