Šport > Nogomet
1 ogledov

Juve izpadel, Valencia in L'pool naprej

Trezeguet je tudi tokrat zadel. (Foto: Reuters)
1/19
Žurnal24 main
Juventusu na drugi tekmi osmine finala proti Fulhamu ni uspelo ubraniti vodstva s prve tekme (3:1), medtem ko sta Valencia in Liverpool napredovala v četrtfinale.

Juventus se je na Otok podal z varno prednostjo, že v drugi minuti pa je Stari dami vodstvo pristreljal David Trezeguet, ki je gol dosegel že na prvi tekmi s Fulhamom. A vodstvo Torinčanov ni trajalo prav dosti časa, saj je nekaj upov Angležem vzbudil Bobby Zamora, ki je Chimentija premagal v deveti minuti. Varovanci trenerja Alberta Zaccheronija so v 27. minuti ostali brez stebra obrambe Fabia Cannavara, ki je prejel rdeči karton in je tako zelenico moral zapustiti predčasno. Izguba moža v obrambnih vrstah je Juventus drago stala, saj so nogometaši Fulhama začutili svojo priložnost in napadli ter v 39. minuti po zaslugi Zoltana Gera tudi povedli.

 

Če se je za Juve prvi polčas začel slabo, se je drugi še slabše – že v četrti minuti nadaljevanje je iz 11-metrovke vodstvo Fulhama s svojim drugim zadetkom povišal Zoltan Gera. V 82. minuti je za veselje na domačem stadionu poskrbel Clint Dempsey, ki je Fulham povedel v vodstvo s 4:1 in domačim zagotovil napredovanje.

 

Valencia po goliadi naprej

Potem ko so nogometaši Valencie doma proti Werderju iztržili slab rezultat (1:1), so tokrat že v uvodnih minutah v Bremnu pokazali, kako neugoden nasprotnik lahko so. Mrežo Nemcev je že v tretji minuti načel kdo drug kot David Villa, nadaljeval pa je Mata, ki je Valencii prinesel zajetno vodstvo (2:0). A ko je vratarja Cesarja Sancheza premagal Hugo Almeida (26. minuta), se varovanci trenerja Unaia Emeryja niso več počutili tako sproščeno. A prav ob koncu polčasa so španski nogometaši znova lažje zadihali – drugič je zadel Villa in Netopirje povedel v vodstvo s 3:1.

 

A žilavi Nemci (v drugem polčasu so za napredovanje potrebovali vsaj tri zadetke) se niso predali in na začetku drugega polčasa znižali na 2:3. Z 11-metrov je bil uspešen Torsten Frings. Pet minut kasneje je mladi nemški reprezentant bosanskih korenin, Marko Marin Werderju prinesel izenačenje na 3:3. Toda ko je bilo najbolj potrebno, je znova udaril najboljši nogometaš Valencie, David Villa, ki je s svojim tretjim zadetkom Špance 25 minut do konca dvoboja znova popeljal v vodstvo. Werder se je pet minut pred koncem rednega dela tekme po golu Claudia Pizarra znova vrnil v igro, a za preobrat in napredovanje je Nemcem zmanjkalo časa.

Napredovala tui Standard in Benfica
Na preostalih tekmah je Standard ob koncu prvega polčasa Panathinaikosu dal jasno vedeti, kdo bo napredoval iz tega dvoboja. Skupna prednost Belgijcev je bila ob polčasu prevelika, da bi Grki še lahko upali na napredovanje. Benfica si je napredovanje zagotovila prav v zadnjih minutah, ko je zadel Kardec. Dolgo časa je kazalo, da se bo tekma v Marseillu končala z 0:0, a nato so domači prvi zatresli mrežo nasprotnika, kar je očitno prebudilo nogometaše Benfice, ki so dosegli kar dva zadetka in si v zadnjih minutah dvoboja zagotovili napredovanje v četrtfinale Evropske lige.

Liverpoolov dvojec rešil Rdeče
Steven Gerrard in Fernando Torres, ki je zadel kar dvakrat, sta na Anfieldu rešila nogometaše Liverpoola, ki so po prvi tekmi proti Lillu zaostajali z 0:1, in Rdečim zagotovila napredovanje v četrtfinale Evropske lige.


Evropska liga - osmina finala


Marseille : Benfica
1:2 /1:1/
Niang (70); Pereira (75), Kardec (90)

Werder : Valencia 4:4 / 1:1/

Almeida (26), Frings (57/11-m), Marin (62), Pizarro (84); Villa (3, 45, 66), Mata (15) 

 

Fulham : Juventus 4:1 /1:3/
Zamora (9), Gera (39, 49/11-m), Dempsey (82); Trezeguet (2) 

 

Standard Liege : Panathinaikos 1:0 /3:1/
Mbokani (45)

Sporting : Atlético 2:2 /0:0/
Liedson (19), Polga (45); Agüero (3, 33)

Anderlecht
:  Hamburger SV 4:3  /1:3/
Suarez (45/11-m), Lukaku (45), Biglia (59), Boussoufa (66); Boateng (43), Jansen (54), Petrić (75)

Liverpool
:  Lille 3:0 /0:1/
Gerrard (9/11-m), Torres (49, 89)


Wolfsburg
:  Rubin Kazan 2:1* / 1:1/
Martins (59), Gentner (120); Kasajev (22)


*
po podaljških
**v odebeljenem tisku so moštva, ki so napredovala v četrtfinale
/-:-/ izidi s prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.