Šport > Nogomet
6 ogledov

Juve lovi prvi hat-trick po 80 letih

Marchisio Pogba Pirlo Vučinić Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga EPA
Italijanski prvak Juventus bo imel v prihajajoči sezoni priložnost, da prvič po skoraj osmih desetletjih osvoji tri zaporedne scudette.

Vezist Juventusa Andrea Pirlo, ki je staro damo okrepil leta 2011, želi ostati v Torinu, a le v primeru, da bo tudi v prihodnosti eden izmed nosilcev igre v zamislih Antonia Conteja.

''Zagotovo bom igral naprej, potrebno je le ugotoviti kje,'' je povedal Pirlo in dodal: ''S klubom sem se že pogovarjal in kmalu se bomo ponovno sestali. Juve je moja prioriteta, vendar nikomur ne želim biti v breme. Nikjer ni določeno, da moram ostati tukaj. Želim igrati pomembno vlogo pri uspehih ekipe, drugače bom odšel. Rad bi poudaril, da glede denarja ne bo nobenih težav. Če bom moral menjati, bom morda odšel v tujino. Zagotovo bom še naprej igral za vrhunski klub.''

Ponudbe Reala ni prejel

Pirla so nedavno povezovali s selitvijo v Real Madrid, kar je Italijan zanikal. ''Pogovarjal sem se s svojim agentom in trenerjem Reala Carlom Ancelottijem, toda nihče mi ni dal priložnosti, da bi se pridružil Realu,'' je povedal 34-letnik.

Ustvarjala se bo klubska zgodovina

Juventusu je po dveh zaporednih naslovih italijanskega tudi v prihajajoči sezoni velik favorit, toda Pirlo se je pridružil svarilom Conteja in Gianluigija Buffona, ki sta izrazila skrb, da bi v novo sezono krenili preveč samozavestno.

''Po dveh zaporednih naslovih moraš igrati z več želje in bolj premišljeno. Conte nam je obelodanil, da bo težko, saj klub od tridesetih let prejšnjega stoletja ni osvojil treh zaporednih scudett. Postati želimo del klubske zgodovine,'' je zaključil Pirlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.