Šport > Nogomet
20 ogledov

Juve odvihral na +3, incidenti v Genovi

Natali Milito Fiorentina Inter Milan Serie A Italija liga prvenstvo
1/10
EPA
Po zdrsu Milana in zgolj remiju proti Bologni je zobe pokazal Juventus. Stara dama je s 4:0 odpihnila Romo in se sonči na treh točkah prednosti. Navijači Genoe zahtevali slačenje nogometašev. Inter je na prvi nedeljski tekmi le remiziral pri Fiorentini.

Arturo Vidal je dosegel do osme minute kar dva zadetka za Juventus proti Romi. Andrea Pirlo je primaknil še enega. Potem ko mu je Romin rezervni vratar Gianluca Curci obranil strel z 11 metrov – sledila je prekršku, zaradi katerega je rdeči karton prejel Martin Stekelenburg –, je žogo pospravil v mrežo ob popravnem izpitu. Zgodaj v drugem polčasu pa je Juventusovo delo dokončal Claudio Marchisio za osupljivo lahko zmago stare dame proti nogometašem iz prestolnice. Juventus, po 33 tekmah še neporažen, ima tako štiri kola pred koncem Serie A tri točke prednosti pred Milanom.

Piškavi remi rdeče-črnih

Zlatan Ibrahimović je izvlekel Milan še iz večje kaše, ko je rdeče-črne San Siru v 90. minuti z desetimi možmi – zaradi dveh rumenih kartonov je bil izključen Daniele Bonera – s svojim 24. golom sezone popeljal do izenačenja proti Bologni. Milančani so kljub temu v bitki za naslov izgubili dve dragoceni točki. To utegne izrabiti Juventus, ki proti Romi igra večerno tekmo. Po tem kolu so do konca še štiri.

 

Inter ostaja daleč od Lige prvakov

Julio Cesar je popravil svojo napako in ubranil strel z enajstih metrov Ademu Ljajiću, ki ga je brazilski vratar na gostovanju pri Fiorentini na polovici drugega polčasa tudi sam povzročil, na koncu pa je bila obramba dovolj le za točko Interja Milana, ki ga pušča daleč od bitke za Ligo prvakov, a še vedno nepremaganega po odhodu trenerja Claudija Ranierija.

Andrea Lazzari je v 69. minuti stekel na globinsko žogo nekdanjega Interjevega nogometaša Houssineja Kharjaja in izsilil kontakt s Cesarjem, a je brazilski reprezentant nato odlično ubranil njegov strel, imel pa je tudi kar nekaj sreče, saj bi za prekršek lahko dobil tudi rdeči karton.

Vijoličasti so bili bližje zmagi tudi iz igre, saj je Kharja že v drugi minuti zapravil veliko priložnost za vodilni gol, Matija Nastasić pa je nekaj več kot deset minut pred koncem za las streljal preko Cesarjevega gola. Nerazzurri s tekmo več na sedmem mestu ostajajo točko za Romo na šestem, za dve in tri točke pa so slabši še od petega Napolija in četrtega Udineseja. Pod začasnim trenerjem Andreo Stramaccionijem so zdaj dvakrat zmagali in remizirali.

Bizarna poškodba sodnika v Neaplju

Sobotne tekme je zaznamoval dokaj nepoznani sodnik Daniele Doveri, ki je po predstavi v Neaplju na tekmi med Napolijem in Novaro dobil svojih pet (ali morda celo več) minut slave. Doveri si je že v 26. sekundi tekme namreč izpahnil ramo, ko je zgolj dosodil prosti strel v korist domačih in malce preveč navdušeno pokazal v desno stran.

Ko je spoznal, da tekme ne more nadaljevati, je Doveri ob robu igrišča poiskal zdravniško pomoč. Po skoraj 18 minutah prekinitve so nesrečnemu sodniku le "naravnali" izpahnjeno ramo, prvi polčas pa se je končal po neverjetnih 63 minutah igre. S pomočjo fizioterapevtov in protibolečinski injekciji je Doveri odsodil celotno tekmo, Napoli pa je zmagal z 2:0.

Takole so ob igrišču pomagali zvezdi tekme v Neaplju:

Sarma junak "slovenskega derbija"

Udinese je v Veroni zapravil priložnost, da poveča pritisk na tretji Lazio, potem ko se je s Chievom razšel brez zadetkov in si še poslabšal možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov. Za Udinese je bilo to sicer prvo srečanje po smrti njihovega igralca Piermaria Morosinija, ki je igral na posoji pri Livornu.

Večino zanimivega se je zgodilo že v prvem polčasu, ko je bil v središču pozornosti predvsem naš reprezentančni kapetan in vratar Samir Handanović. Sarma se je prvič izkazal z obrambo v 36. minuti, nato pa še tik pred koncem prvega polčasa, ko je zakrivil enajstmetrovko po prekršku nad Cyrillom Thereauom.

Odgovornost je na svojo ramena prevzel ravno Thereau, ki pa mu je Handanović njegov strel ubranil in kot se je kasneje izkazalo, svoje moštvo tudi rešil poraza. Mreži se tudi v drugem polčasu nista zatresli, tako da je ostalo pri začetnem izidu in delitvi točk. Handanović je seveda od prve do zadnje minute branil mrežo Udineseja, Boštjan Cesar je za Chievo igral od 81. minute, Bojana Jokića pa znova ni bilo v kadru "letečih oslov".

Italijansko prvenstvo, 34. kolo:

Parma : Cagliari 3:0 (1:0)
Giovinco (24), Floccari (73/11-m), Okaka (90/11-m)

Chievo : Udinese 0:0
Cesar je igral od 81. minute, Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi, Handanović (Udniese) pa je branil celo tekmo.

Catania : Atalanta 2:0 (1:0)
Gomez (31), Seymour (85)

Napoli : Novara 2:0 (2:0)
Cavani (27), Cannavaro (43)

Fiorentina : Inter Milan 0:0
Ljajić (Fiorentina) je v 70. minuti zapravil enajstmetrovko.

Milan : Bologna 1:1 (0:1)
Ibrahimović (90); Ramirez (26)
RK: Bonera (82/Milan)

Cesena : Palermo 2:2 (2:2)
Santana (26), Rennella (28); Bertolo (20),
Silvestre (45)
Josipa Iličića zaradi kazni ni bilo v moštvu, Armin Bačinović (oba Palermo) je igral
od 64. minute.

Genoa : Siena 1:4 (0:3)
C.D. Grosso (a.g., 79); Brienza (17, 37), Destro (19), Giorgi
(49)
Valter Birsa (Genoa) je sedel na klopi.

Lazio : Lecce 1:1 (0:0)
Matuzalem (82); Bojinov (91)

Juventus : Roma 4:0 (3:0)
Vidal (4, 8), Pirlo (29), Marchisio (53)
RK: Stekelenburg (26/Roma)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.