Šport > Nogomet
49 ogledov

Juve skočil na prvo mesto v skupini

Mario Mandžukić EPA
Juventus je z zmago prehitel Manchester City, oba kluba pa sta se že uvrstila v osmino finala.

Derbi večera so neoliko bolje odprli nogometaši Manchester Cityja, ki so večkrat pritisnili na gol Juventusa, a do pravega strela niso prišli. Prvo lepo priložnost so Angleži imeli v 16. minuti, ko sta se po predložku v kazenskem prostoru domačih zapletla Yaya Toure in Giorgio Chiellini, ob njunem prerivanju pa je do žoge prišel Fernandinho in iz ugodnega položaja poslal žogo visoko preko gola.

Že dve minuti kasneje je sledila kazen. Paul Pogba je dolgo vlekel žogo čez sredino igrišča, podal na levo stran, Alex Sandro pa je podal v kazenski prostor, kjer jo je ob branilcu Nicolásu Otamendiju z volejem v mrežo poslal Mario Mandžukić. Argentinec se je pritoževal, da ga je Hrvat nepravilno oviral, a sodniki ga niso uslišali.

V 28. minuti je Mandžukić znova nevarno streljal, tokrat je z volejem poizkusil z roba kazenskega prostora, vendar je Joe Hart žogo uspel odbiti v kot. Na drugi strani je v naslednjih desetih minutah trikrat streljal Toure, a nobena žoga ni šla v okvir vrat. 

V zadnjih minutah prvega polčasa je najprej po desni strani sam pred Harta prišel Stephan Lichtsteiner, a mu je angleški vratar dobro zaprl pot, Švicar pa ni uspel dvigniti žoge preko tekmeca. Sledila je še priložnost za City po hudi napaki Claudia Marchisia. Ta je vračal žogo svojemu vratarju, a spregledal Sergia Agüera, ki pa mu ni uspelo žoge spraviti mimo pozornega Gianluigija Buffona.

Torinski čuvaj mreže se je moral izkazati tudi na začetku drugega dela. Fernando je streljal z glavo, Buffon pa je žogo odbil v vratnico, okroglo usnje pa se mu je nato skotalilo nazaj v naročje. Žogo mu je iz rok poizkušal izbezati Toure. Zelo blizu zadetka je bil tudi Juve. Álvaro Morata, ki je bil na zelenici le minuto, je že poslal žogo mimo Harta, a ta ne bi končala v mreži. Z zadnjimi močmi je nanjo skočil Stefano Sturaro in jo poslal v vratnico.

V 79. minuti je imela stara dama zaključno žogo. Morata je v hitrem protinapadu preigral dva igralca, Hart pa je stekel iz vrat, skrajšal kot in zaustavil strel. Španec je bil sebičen, pred strelom bi lahko podal povsem samemu Paulu Dybali, a je akcijo želel zaključiti sam. Kazen bi lahko prišla že v naslednji minuti. Raheem Sterling je v petercu streljal, a mu je s panterskim skokom strel blokiral Andrea Barzagli, žoga pa se je nato počasi odkotalila mimo gola.

Angleži so pritiskali za izenačenje, a jim ni uspelo, Juve pa se je z zmago povzpel na prvo mesto v skupini. Obe ekipi sta se že uvrstili v osmino finala. V drugi tekmi skupine F je nekoliko presenetljivo Borussia (M) brez večjih težav premagala Sevillo in tako skočila na tretje mesto, ki še prinaša evropske tekme. Nemci bi si s tretjim mestom priigrali uvrstitev v Evropsko ligo. Na dvoboju je svojo 39. tekmo v Ligi prvakov odsodil Damir Skomina.

V skupini A vse že jasno

Brez večjih pretresov pa je šlo v skupini A, velika favorita sta vknjižila novi zmagi. Real Madrid se je po prvenstvenem debaklu proti Barceloni svojim navijačem odkupil z zmago na težkem gostovanju v Ukrajini. Šahtar zaradi nevarnosti spopadov v Donecku sicer igra na povsem drugem koncu države, njegove tekme gosti Lvov.

Gostje so po odlični akciji Luke Modrića in Garetha Bala povedli preko Cristiana Ronalda, ki je z glavo le še porinil žogo čez golovo črto. To je bil edini zadetek v prvem polčasu, kar šest pa jih je padlo v drugem, dva takoj na začetku. V 52. minuti so Španci že vodili s 3:0, zadela sta Modrić in Dani Carvajal. Ko je znova zadel še Ronaldo, je vse kazalo na visoko zmago kluba iz Kastilije, a se rudarji niso vdali. Do konca tekme so zadeli trikrat in ogrozili prvo mesto, ki si ga je Real v skupini sicer že zagotovil.

Suverena pa je bila predstava Parižanov. PSG je gostoval pri matičnem klubu Zlatana Ibrahimovića, ki je tokrat enkrat zadel v polno. Že v tretji minuti je Francoze sicer v vodstvo popeljal mladi Adrien Rabiot, Angel di Maria pa je v 14. zadel za 0:2. Na začetku drugega dela se je med strelce vpisal še Ibrahimović, nato pa so domači imeli izjemno priložnost za zmanjšanje zaostanka, a je kapetan Markus Rosenberg iz enajstmetrovke zadel vratnico. Kasneje sta visoko zmago Parižanov potrdila še Di Maria in Brazilec Lucas. PSG je osvojil drugo mesto v skupini.

Astana zapravila dva gola prednosti, Atletico zanesljiv

Nogometaši Astane so v 5. krogu Lige prvakov doma igrali neodločeno 2:2 z lizbonsko Benfico, Portugalci so tako zamudili priložnost, da si priigrajo prvo mesto v skupini.Slovenski reprezentant Branko Ilić je v dresu kazahstanskega kluba odigral celo tekmo.

Branko Ilić | Avtor: EPA EPA
Domači so sicer odlično odprli dvoboj, v 19. minuti pa je v polno zadel Patrick Twumasi s prvim strelom gostiteljev na vrata lizbonskih orlov. Junior Kabananga je z leve poslal dober predložek, Twumasi pa je z glavo ugnal Júlia Césarja. A mariborski krvniki so se nato še bolj približali prvi zmagi v elitnem nogometnem tekmovanju, v 31. minuti so povedli z 2:0. Marin Aničić se je dotaknil žoge po prostem strelu Foxija Kéthévoamaja in poskrbel za novo navdušenje na stadionu.

Kazahstanci pa lepega vodstva niso uspeli ohraniti do polčasa. Raúl Jiménez je pritekel na prvo vratnico in s strelom z glavo pospavil Jonasovo podajo v mrežo. Isti igralec se je med strelce vpisal tudi v 72. minuti. Tokrat je izkoristil predložek Andréja Almeide in okroglo usnje poslal v dolgi kot vrat Nenada Erića.

V skupini C je nastopil tudi drugi Slovenec, Jan Oblak je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Atletico Madrid pa je Galatasaray zasluženo premagal z 2:0. Slovenski reprezentant v vratih ni imel veliko dela, precej bolj zaposlen pa je bil ob dobri igri domačih gostujoči čuvaj mreže Fernando Muslera. Ta je z nekaj obrambami preprečil še večji poraz Turkov, dvakrat pa ga je premagal član francoske izbrane vrste Antoine Griezmann. Ta je najprej v 13. minuti zadel z glavo po natančni podaji Gabija, v 65. minuti pa je omenjeni dvojec ponovil vajo. Tokrat je Gabi po tleh podal v peterec, Griezmann pa je pritekel in še enkrat zatresel mrežo.

United doma brez zadetka

Tudi tekma v Moskvi je imela dvakratnega strelca, vse upe CSKA na napredovanje pa je v drugem polčasu razblinil rezervist André Schürrle. Ta je v 68. minuti dokončal akcijo Danteja in Basa Dosta in od rok vratarja Igorja Akinfejeva zadel iz težkega kota. Nekdanji član londonskega Chelseaja je nato udaril še v zaključku tekme, po prodoru Sebastiana Junga ob gol avt črti in njegovi podaji nazaj je zadel z nizkim strelom.

Svoj položaj pa je zakompliciral Manchester United, ki je na Old Traffordu iztržil le remi brez zadetkov s PSV. V prvem polčasu se je gostujoči vratar Jeroen Zoet izkazal ob strelu Morgana Schneiderlina, dvakrat pa je zaustavil tudi rojaka slednjega Anthonyja Martiala. United je bil boljši tudi v drugem polčasu, najlepšo priložnost pa je s strelom čez gol zapravil Jesse Lingard.

Liga prvakov, 5. kolo:

Skupina A:
Šahtar : Real Madrid  3:4 (0:1)
Teixeira 77./11-m, 88., Dentinho 83.; Ronaldo 18., 70., Modrić 50., Carvajal 52.

Malmö : PSG  0:5 (0:2)
Rabiot 3., Di Maria 14., 68., Ibrahimović 50., Lucas 82.

Lestvica: Real Madrid 13 točk, PSG 10, Šahtar 3, Malmö 3

 

Skupina B:
CSKA : Wolfsburg  0:2 (0:0)
Akinfejev 67./ag, Schürrle 88.

Manchester United : PSV  0:0

Lestvica: Wolfsburg 9 točk, Manchester United 8, PSV 7), CSKA 4

 

Skupina C:
Astana : Benfica  2:2 (2:1)
Twumasi 19., Aničić 31.; Raul Jimenez 40., 73.

Atletico Madrid : Galatasaray  2:0 (1:0)
Griezmann 13., 65.

Lestvica: Atletico Madrid in Benfica 10 točk, Galatasaray 4, Astana 3

 

Skupina D:
Borussia (M) : Sevilla  4:2 (1:0)
Stindl 29., 83., Johnson 68., Raffael 78.; Vitolo 82., Banega 91./11-m

Juventus : Manchester City  1:0 (1:0)
Mandžukić 18.

Lestvica: Juventus 11 točk, Manchester City 9, Borussia (M) 5, Sevilla 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.