Šport > Nogomet
87 ogledov

Juve skočil na vrh, poraz Man Utd

chelsea EPA
Chelsea se je rutinirano sprehodil do zmage nad Newcastle Unitedom (5:1). Manchester United je izgubil proti Sunderlandu (1:2). Real Madrid je brez težav ugnal Athletic Bilbao (4:2). Juventus je premagal Napoli (1:0) in zasedel vrh italijanske lestvice.

Nizozemski strateg Louis van Gaal, ki se počasi, a zanesljivo poslavlja od trenerskega stolčka na Old Traffordu, si je privoščil nov spodrsljaj, ko so njegovi varovanci izgubili na gostovanju pri Sunderlandu (1:2).

wayne rooney | Avtor: EPA EPA
Domači so slavili z zadetkom Wahbija Khazrija in avtogolom Davida de Gee, edini zadetek za rdeče vrage pa je prispeval Anthony Martial

United se na lestvici nahaja na petem mestu in ima šest točk zaostanka za četrtouvrščenim Manchester Cityjem, ki v nedeljo gosti Tottenham.

Več razlogov za veselje so imeli v taboru angleškega prvaka, saj so varovanci Guusa Hiddinka doma s petardo odpravili Newcastle United (5:1) in zabeležili osmo zmago v sezoni. Chelsea ostaja na 12. mestu lestvice. V modrih dresih so se med strelce vpisali Diego Costa, Pedro (2x), Willian in Bertrand Traore.

V španskem prvenstvu so bile na sporedu štiri tekme. Real Madrid je doma premagal Athletic Bilbao (4:2). 

juventus napoli | Avtor: EPA EPA
Dvakrat se je med strelce vpisal Cristiano Ronaldo, po enkrat pa sta zadela Toni Kroos in James Rodriguez. Galaktiki so tekmo končali z desetimi nogometaši, v 83. minuti je bil izključen Raphael Varane

Villarreal je premagal Malago, Valencia pa je bila boljša od Espanyola.

V derbiju italijanske Serie A sta se pomerila Juventus in Napoli. Tekmo je v 88. minuti odločil Simone Zaza, ki je staro damo ponesel na vrh ligaške lestvice. Napoli ima točko zaostanka.

Premier League, 26. krog:

Sunderland : Manchester United 2:1 (1:1)
ACF Bournemout : Stoke City 1:3 (0:1)
Crystal Palace : Watford 1:2 (1:1)
Everton : West Bromwich Albion 0:1 (0:1) 
Norwich City : West Ham United 2:2 (0:0)
Swansea City : Southampton 0:1 (0:0)
Chelsea : Newcastle United 5:1 (3:0)

La Liga 24. krog:

Real Madrid : Athletic Bilbao 4:2 (3:1)
Villarreal : Malaga 1:0 (1:0)
Valencia : Espanyol 2:1 (0:0)
Deportivo - Real Betis

Serie A, 25. krog:

Empoli : Frosinone 1:2 (0:1)
CvievoVerona : Sassuolo 1:1 (1:1)
Juventus : Napoli 1:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.