Šport > Nogomet
42 ogledov

"To je nemogoče. Vedno oni!"

juventus EPA
Juventus je v 97. minuti derbija Serie A premagal AC Milan.

Juventus, vodilna ekipa italijanskega prvenstva, je v 28. krogu Serie A premagal AC Milan (2:1), potem ko je delilec pravice globoko v sodnikovem podaljšku dosodil roko Mattie De Sciglia po predložku Stephana Lichtsteinerja. Rossonere je odločitev močno razburila, saj so bili do 95. minute na pragu točke proti velikemu rivalu.

Vratar AC Milana Gianluigi Donnarumma je odigral odlično tekmo, vendar ni mogel preprečiti zadetka Paula Dybale, ki je v 97. minuti z bele točke postavil končnih 2:1 v korist Juventusa. ''To ni mogoče. Vedno oni,'' je na pristranskost sojenja opozoril Donnarumma. Nekaj podobnega je nedavno izjavil tudi vezist Rome Radja Nainggolan: ''Sovražim Juventus, ker vedno dobijo enajstmetrovko ali prosti strel,'' je dejal.

V taboru milanskega kluba so prepričani, da roka ni bila namerna in da se nogometaš glede na položaj in bližino žogi nikakor ne bi mogel izogniti. Glavni sodnik Davide Massa se je posvetoval s svojimi kolegi in kljub protestom gostujoče ekipe pokazal na belo točko. Milančani so besneli, trener Vincenzo Montella pa je moral strelcu izenačujočega zadetka Carlosu Bacci celo preprečiti soočenje z delilcem pravice.

''Vsak ima svojo interpretacijo. Rad bi se opravičil za to, kar se je zgodilo na koncu,'' je povedal Montella. ''Massa je prevzel odgovornost za najstrožjo kazen. Rekli so mi, da je bil predaleč in da ni mogel dobro videti. Izogibam se pogovoru o sodnikih, čeprav je v takšnih primerih težko. Pritoževanje nam ne bo koristilo. Nima smisla. Ostati moramo mirni in sprejeti, da sodniki delajo napake. Le upamo lahko, da bodo te v našo korist,'' je dodal trener AC Milana.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je ponudil diplomatski odgovor. ''Tekme je bilo konec. Bil sem v tunelu in penala si raje nisem ogledal. Paolo se je izkazal, saj ni lahko premagati Donnarumme, še posebej v takšni formi. Sodniških odločitev ne komentiram. Sodniki so bili blizu, če se dosodili penal, je to njihova odločitev,'' je dejal nekdanji trener AC Milana.

Za pritožbe rossonerov je bil gluh tudi strelec zmagovitega zadetka Dybala. ''Navijači Milana se na račun Juventusa pritožujejo že šest let. Tega smo že vajeni. Morda bi morali poskusiti z drugačno taktiko. Me prav zanima, če bo kdo omenil prekršek Cristiana Zapate, ko bi morali dobiti enajstmetrovko? Treba je biti pošten,'' je dejal argentinski napadalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.