Šport > Nogomet
1 ogledov

Juventus ali Bayern?

Louis van Gaal je lahko zadovoljen z razpletom sredinih tekem Lige prvakov v sku Žurnal24 main
Sredine tekme nogometne Lige prvakov so premešale karte v skupini A, kjer se za karto za napredovanje potegujeta velikana Juventus in Bayern. V dresu Reala je spet zaigral Ronaldo.

Nemški Bayern po težko prigarani zmagi nad izraelsko Maccabi Haifo z 1:0, gol je dosegel Ivica Olić, lahko še upa na napredovanje. Neposredni tekmec v skupini A Juventus je namreč na gostovanju pri vodilnem Bordeauxu klonil z 2:0 in ima pred Nemci le še točko prednosti. V zadnjem krogu bosta v Torinu prav nekdanja evropska klubska prvaka med seboj odločala o drugem potniku v osmino finala.

Bayern ali Juventus
"Možnosti za napredovanje so 50:50,"
je mnenja trener Bayerna Louis van Gaal, ki je dodal, da je bila zmaga nad Maccabijem zaslužena, saj so bili ves čas tekme superiorni. Nizozemec, ki je bil s svojimi varovanci tik pred izpadom iz Lige prvakov in imel za seboj serijo slabih rezultatov tako v Bundesligi kot Evropi, bo po vsej verjetnosti za srečanje proti Italijanom lahko računal tudi na zvezdnika Arjena Robbna, ki se vrača po poškodbi noge, in napadalca Francka Ribéryja. Predsednik Bayerna Uli Hoeness je pred odločilno tekmo dejal: "Uspelo nam je, da o svoji usodi odločamo sami. Morali bomo igrati na zmago. Neodločen izid nima pomena."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V taboru Juventusa, ki se iz Bordeauxa vrača praznih rok in s prvim porazom v Ligi prvakov v letošnji sezoni, ne obupujejo. "Juventus je dovolj močan, da premaga Bayern. Ne bo lahko, vendar smo tega zmožni," pravi trener stare dame Ciro Ferrara. Bolj zadovoljni so francoski prvaki, ki so si s 13 točkami že zagotovili prvo mesto v skupini. "Zelo sem vesel in ponosen na svojo ekipo, da smo si v tako težki skupini že krog pred koncem zagotovili napredovanje in prvo mesto v skupini," pa je na kratko po veliki zmagi nad Juventusom z 2:0 dejal trener Bordeauxa Laurent Blanc.

V ospredju sredinih tekem v Ligi prvakov sta bili še tekmi v skupini C. Nogometaši Milana so na San Siru proti Marseillu lovili zmago, a so lahko zadovoljni tudi z remijem (1:1), s katerim so ohranili točko prednosti pred Francozi. Ti v zadnjem krogu gostujejo pri vodilnem Realu iz Madrida, Milan pa pri zadnjem Zürichu. "Rezultat ni dober. Remi v Milanu nekaj pomeni, vendar pa nas je po dveh vratnicah zapustila sreča," je dejal trener Marseilla Didier Deschamps, ki ga v Madridu v napredovanje vodi tudi zmaga s 4:0. "Moramo sanjati in verjeti v zmago s 4:0," je prepričan Francoz, ki mu je v sredo zvečer načrte prekrižal izenačujoč zadetek rdeče-črnega Marca Borriella. Trener Milančanov Brazilec Leonardo je lahko z remijem zadovoljen, a je zaskrbljen nad zdravstvenim kartonom svojih igralcev. "Na žalost ne morem računati na vse igralce. To bi znala biti težava. V Zürichu moramo igrati strpno in osredotočeno. Pomembno je, da sami odločamo o svoji usodi," pravi Leonardo, ki je v uvodni tekmi Lige prvakov z Milanom slavil v Marseillu, pred domačimi navijači pa mu še ni uspelo zmagati.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Vodilni v skupini C z 10 točkami Real Madrid je z golom Gonzala Higuaina ugnal Zürich, domače navijače pa je poleg zmage razveselila še vrnitev Cristiana Ronalda po poškodbi. Portugalec si je prislužil tudi najglasnejši aplavz, ko je v drugem polčasu zamenjal kapetana Raúla in se po več kot dveh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe gležnja vrnil na nogometno zelenico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.