Šport > Nogomet
18 ogledov

Juventus vzel ponujeno: spet prvi!

Cassano AC Milan Fiorentina Italija Serie A liga prvenstvo
1/14
Reuters
Tega ni bilo v scenariju. Antonio Cassano se je po oktobrski operaciji srca vrnil na klop AC Milana in odigral zadnjih nekaj minut proti Fiorentini, ki je tik pred koncem tekme prek Amaurija šokirala San Siro (2:1). Zdrs prvakov je brezhibno izkoristil Juventus, ki je premagal Palermo in prevzel vodstvo na lestvici (2:0). Igrala oba Slovenca.

Juventus je vzel ponujeno in po porazu AC Milana zmagal pri Palermu ter spet zasedel vrh Serie A. Sedem kol pred koncem italijanskega prvenstva je dirka za naslov dobila nov preobrat, saj so Rossoneri nepričakovano izgubili proti Fiorentini, stara dama pa je rožnate premagala z goli Leonarda Bonuccija in Fabia Quagliarelle. Prvič po januarju je nekaj minut za domače moštvo odigral tudi Armin Bačinović.

• Serie A: avtogol za 50 tisoč evrov
• Ibrahimović: "Zdaj razumem Mourinha"

Gostje so prevladovali od začetka do konca tekme. Velikega deleža posesti žoge v prvem polčasu sicer niso spremenili v zadetek, potem ko sta se tresenju mreže najbolj približala Quagliarella in Martin Cáceres. Stara dama je enosmerni promet proti golu Palerma izkoristila v enajsti minuti drugega polčasa, ko le Bonucci zadel po še enem izvrstnem predložku Andree Pirla iz kota, Quagliarella pa je že čez dobrih deset minut podvojil vodstvo po akciji rezervista Alessandra Matrija.

Pred zadnjimi 15 minutami je domači strateg Bortolo Mutti v ogenj poslal še Bačinovića. Nekdanji vezist Maribora je po operaciji operaciji kolena, zaradi katere je njegov morebitni odhod s Sicilije padel v vodo, odigral prve minute po 15. januarju. Sedem minut pred koncem rednega dela je Mutti v iskanju gola priključka iz igre potegnil še Iličića, ki ga je zamenjal z Argentincem Francom Vázquezom, a so bili Siciljci do konca tekme povsem nenevarni.

Viole pokvarile povratek Cassana: poraz Milana!

Fiorentina je šele z drugo zmago na zadnjih desetih tekmah pripravila eno izmed presenečenj sezone in ob povratku Antonia Cassana na nogometne zelenice na San Siru šokirala branilce naslova AC Milan. Po vodilnem golu Zlatana Ibrahimovića z enajstih metrov je Viola slavila z zadetkoma Stevana Jovetića in Amaurija.

Gol bivšega napadalca Juventusa je utišal razigrani San Siro, ki je šest minut pred koncem tekme pri rezultatu 1:1 zamenjal Gianluco Zambrotto in požel ovacije milanskega stadiona. Napadalec iz Barija je tako odigral prve minute potem, ko je 29. oktobra prestal manjšo operacijo srca. Milan bi že v prvem polčasu moral voditi z več kot golom prednosti, a je Maxi López, ki je tekmo presenetljivo začel namesto Robinha, stresel le okvir gola.

Veselje po vstopu Cassani ni trajalo dolgo, saj je Fiorentina za zmagoviti gol izkoristila hudo napako branilca Philippea Mexesa, potem ko je že na začetku drugega polčasa po napaki Rossonerov iz protinapada zadetek dosegel Črnogorec Jovetić.

Remi Interja v Trstu, blamaža Rome

Esteban Cambiasso je na drugi tekmi Andree Stramaccionija na klopi Interja Milana rešil točko za Nerazzurre, ki so v Trstu, kamor je Cagliari prestavil tekmo zaradi prenovitvenih del na domačem stadionu, od 63. minute igrali tudi z igralcem več. "Domači" so povedli že v peti minuti, a je takoj v naslednjem napadu izenačil Diego Milito, po golu kasneje izključenega Mauricia Pinille pa je končni rezultat postavil Cambiasso.

AS Roma je doživela hud udarec v bitki za tretje mesto in morebitne kvalifikacije za Ligo prvakov, saj jih je 18. Lecce ugnal kar s 4:2, po dva zadetka pa sta zabila Luis Muriel in David Di Michele. Nekaj ponosa sta Rimljanom s hitrima goloma v zadnjih minutah rešila Bojan Krkić in Erik Lamela.

Pomembno zmago v četveroboju z Romo, Laziem in Napolijem pa je v bitki za tretje mesto dosegel Udinese, ki se je z domačo zmago nad Parmo točkovno izenačil z Laziali (3:1). Sinjemodri so na večerni tekmi nato premagali Napoli in še malce utrdili svoje tretje mesto (3:1). Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je na Friuliju branil celo tekmo, niti na klopi pa na prvi tekmi novega (starega) trenerja Genoe Alberta Malesanija ni bilo Valterja Birse, čigar ekipa je proti Novari remizirala, a izgubila še eno mesto na lestvici (1:1).

Nameščene tekme tudi v Serie A

Bitka za naslov je sicer ena redkih svetlih točk v Italiji, kjer so v ponedeljek zaradi nameščanja tekem aretirali nekdanjega branilca Barija Andreo Masiella, osem njegovih soigralcev pa je še pod drobnogledom policistov. Masiello, zdaj član prvoligaša Atalante, je po sredinem triurnem zaslišanju priznal, da je v lanski sezoni Serie A skupaj s soigralci prirejal rezultate, sam pa je za enega izmed avtogolov dobil tudi denarno nagrado.

Italijanska liga, 31. kolo:

AC Milan : Fiorentina 1:2 (1:0)
Ibrahimović (31/11-m); Jovetić (47), Amauri (89)

Atalanta : Siena 1:2 (1:1)
Schelotto (9); Larrondo (13/11-m), Destro (90)

Cagliari : Inter Milan 2:2 (1:1)
Astori (5), Pinilla (61); Milito (6), Cambiasso (64)
RK: Pinilla (63/Cagliari)

Cesena : Bologna 0:0
Krhin (Bologna) je poškodovan.

Chievo : Catania 3:2 (2:1)
Bradley (6), Pellisier (20/11-m), Paloschi (51); Andreolli (32/a.g.), Almiron (85)
RK: Spolli (18/Catania)
Cesar je odigral celo tekmo, Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Lecce : AS Roma 4:2 (2:0)
Muriel (22, 49), Di Michele (45, 55/11-m); Bojan (89), Lamela (90)

Novara : Genoa 1:1 (0:1)
Mascara (68); Palacio (7)
RK: Caracciolo (90/Novara)
Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

Udinese : Parma 3:1 (1:0)
Asamoah (45, 90), Di Natale (56); Lucarelli (84)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Palermo : Juventus 0:2 (0:0)
Bonucci (56), Quagliarella (69)
Iličić je igral do 83. minute, Bačinović (oba Palermo) pa od 73. minute.

Lazio : Napoli 3:1 (1:1)
Candreva (9), Mauri (68), Ledesma (81/11-m); Pandev (34)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.