Šport > Nogomet
23 ogledov

Juventus z zmago nad Milanom na pragu naslova

Gabriel Silva Stankevicius Udinese Lazio Serie A Italija liga prvenstvo
1/31
EPA
Josip Iličić je z golom v 94. minuti Palermu priboril točko na siciljanskem derbiju v Catanii. Do zmage v izdihljajih tudi Napoli. V derbiju kola je Juventus doma premagal Milan in tako je Stara dama na pragu naslova v Serie A.

Tekmo v Torinu med Juventusom in Milanom so bolje začeli gostje, ki so v uvodnih minutah imeli žogo več v svoji posesti. Toda prva resnejša nevarnost se je zgodila na drugi strani, ko je Andrea Pirlo v 9. minuti izvajal prosti strel, žoga se je odbila od živega zidu in Christian Abbiati se je izkazal z dobro obrambo.

Gostujoči vratar je moral v 15. minuti z igršča zaradi poškodbe, med vratnici je stopil Marco Amelia. Kmalu se je klop Milana spet dvignila, ko je obležal Giampaolo Pazzini, ki je v konici nadomeščal kaznovanega Maria Balotellija, toda Italijan je lahko nadaljeval z igro.

Rossoneri so veliko streljali, z razdalje so poizkušali Stephan El Shaarawy, Massimo Ambrosini in Kevin-Prince Boateng. Stara dama je po dobrih dvajsetih minutah prevzela pobudo in začela pretiti, toda do izdelane priložnosti Torinčani niso uspeli priti, strela Kwadwoja Asamoaha in Paula Pogbaja sta zletela izven okvirja gola.

V prvem polčasu smo do konca spremljali trdo tekmo, kjer sta obe ekipi bolj čakali na napako nasprotnika, kot pa sami iskali zadetek. Posledično se je prvih 45 minut končalo brez golov.

Amelia poklonil enajstmetrovko Juventusu

Tudi drugi polčas se je začel dokaj zaspano, strel Philippa Mexesa je zanesljivo ulovil Gigi Buffon. Po dobrih desetih minutah pa so Milančani praktično poklonili vodstvo Juventusu. Na težko dolgo žogo je stekel Asamoah in čeprav ni imel nobenih možnosti, da bi okroglo usnje dobro zaustavil, ga je s prekrškom zaustavil Amelia in tako zakrivil enajstmetrovko, ki jo je izjemno natančno izvedel Arturo Vidal.

Po golu so domači še bolj stopili na plin in izkoriščali vse več prostora na polovici gostov. Tako so Rossoneri v zadnjem trenutku blokirali poizkus Mirka Vučinića, Leonardo Bonucci pa ni uspel dovolj močno streljati, da bi ogrozil Amelio.

Do konca so gostje poizkušali z napadi, toda s kombinacijami so pogosto prišli le do kazenskega  prostora, nato pa je zmanjkalo idej. Enkrat je bil v obetavni situaciji tudi Sulley Muntari, toda Ganec je meril preslabo. Juventus je tako mirno pripeljal tekmo do konca in si praktično že zagotovil naslov prvaka v Serie A.

Iličić postal junak Sicilije v 94. minuti derbija

iličić lodi catania palermo | Avtor: EPA EPA
Naš reprezentant Josip Iličić je z golom v 94. minuti postal junak siciljanskega derbija, na katerem je Palermo prišel do izjemno pomembne točke, ki jih je pripeljala le točko od moštev, ki imajo zagotovljen obstanek v Serie A. Domači so s tretjim zaporednim remijem ostali z malo možnostmi za Evropo.

Tekmo je bolje odprla Catania in nizala priložnosti, toda tudi gostje so prišli do svoje obetavne situacije, v kateri je bil v glavni vlogi Iličić, ki je bil preveč sebičen in je namesto podaje nastreljal domačega vratarja. V drugem delu je Catania še vedno bila bolj aktivna in v 59. minuti je Pablo Barrientos zabil za zasluženo vodstvo. V končnici so gostje na silo poizkušali priti do zadetka in to jim je uspelo v 94. minuti.

Dolgo žogo, poslano iz obupa proti domačemu kazenskemu prostoru branilci niso dobro razčistili in Abel Hernandez je podaljšal okroglo usnje do Iličića, slednji pa je zabil za veliko točko. Po tem golu je na zelenici in na tribunah nastal pravi kaos, domači vratar Andujar je prejel tudi rdeči karton.

Slavila tudi Cesar in Jokić, Krhinu 90 minut

Do pomebne zmage je prišel tudi Chievo, pri katerem je Boštjan Cesar odigral celo tekmo in v 89. minuti prejel tudi rumeni karton, Bojan Jokić pa je sedel na klopi, "Leteči osli" so v gosteh ugnali Sieno z golom Sergia Pellissierja ob koncu prvega dela. S to zmago so Toskancem pobegnili za osem točk in so zelo blizu obstanka v ligi.

Enako število tok kot moštvo iz Verone ima tudi Bologna (38), slednja je doma iztržila remi proti Sampdorii. Rene Krhin je za domače odigral celo tekmo.

Napoli suvereno drugi, Inter napredoval za dve mesti

Suvereno prednost pred Milanom je na drugem mestu ubranil Napoli, San Paolo je izbruhnil v 93. minuti, ko je Paolo Insigne zabil za zmago nad Cagliarijem, potem ko so Sardinci ob polčasu vodili. Spet je gol za domače dosegel Edinson Cavani.

Uspešen dan je tudi za Samirjem Handanovićem v vratih Interja. Nerrazzuri so gostli Parmo in z golom Tomassa Rocchija zabeležili minimalno zmago. "Sarma" je v prvem polčasu uspel ustaviti dva nevarna strela in tako domače obdržal v tekmi, ki je bila polna tempa in priložnosti na obeh straneh. Inter se je s tem uspehom povzpel na peto mesto, ki še vodi v Evropsko ligo.

Zimzeleni Di Natale spet udaril v pravem trenutku

Di Natale Stankevicius Udinese Lazio Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Kapetan videmskega moštva Antonio Di Natale, ki pri 35 letih še vedno zabija tako pogosto, kot le redki nogometaši v najmočnejših evropskih ligah, je edini gol za Udinese proti Laziu dosegel v 19. minuti prvega polčasa.

Podajo s strani je v padcu s polvolejem preusmeril ob vratnico gola Rimljanov in zabil še enega v seriji evrogolov. Nazadnje je s fantastičnim volejem zatresel tudi mrežo Chieva, tokrat pa je pričakal podajo Gabriela Silve in z nekakšnimi "polškarjicami" premagal Federica Marchettija.

Nekdanji soigralec Samirja Handanovića je "Sarmo" in njegov Inter zdaj s tremi točkami in tekmo več tudi prehitel na lestvici, kjer se je izenačil z Laziem. Di Natale zdaj z 18. golom v Serie A zaostaja le za Urugvajcem Edinsonom Cavanijem (Napoli/22). Sledijo Stephan El Shaarawy (AC Milan/16), Germán Denis (Atalanta/15), Erik Lamela (AS Roma/14) in Giampaolo Pazzini (AC Milan/14).

Italijanska liga, 33. kolo:

Genoa : Atalanta 1:1 (1:1)
Floro Flores (6); Grosso (8)
Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Udinese : Lazio 1:0 (1:0)
Di Natale (19)

Inter Milan : Parma 1:0 (0:0)
Rocchi (82)
Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

AS Roma : Pescara 1:1 (0:1)
Destro (51); Caprari (14)

Bologna : Sampdoria 1:1 (1:0)
Gilardino (24); Sansone (59)
Krhin (Bologna) je igral celo tekmo.

Catania : Palermo 1:1 (0:0)
Barrientos (59); Iličić (94)
RK: Andujar (95/Catania)
Iličić je igral celo tekmo, Kurtić (oba Palermo) pa do 77. minute.


Fiorentina : Torino 4:3 (3:1)
Cuadrado (8), Aquilani (16), Ljajic (33), Romulo (86); Barreto (45), Santana (56), Cerci (77)
RK: Darmian (91/Torino)
Birsa (Torino) je bil na klopi.


Napoli : Cagliari 3:2 (0:1)
Astori (48/ag), Cavani (64), Insigne (93); Ibarbo (18), Sau (71)

Siena : Chievo 0:1 (0:1)
Pellissier (45)
Cesar je igral celo tekmo, Jokić (oba Chievo) je bil na klopi.

Juventus : AC Milan 1:0 (0:0)
Vidal (57/11m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.