Šport > Nogomet
27 ogledov

Juventus zlahka, veliki met Leicestra

juventus EPA
Juventus je na povratni tekmi osmine finala premagal Porto (1:0) in se s skupnim izidom 3:0 uvrstil v četrtfinale. Angleškemu prvaku Leicester Cityju je uspel veliki preobrat, po zmagi z 2:0 je z izidom 3:2 izločil Sevillo.

Juventus je pred domačimi gledalci branil dva gola prednosti iz Porta. Trener Massimiliano Allegri je v začetno enajsterico (4-2-3-1) znova uvrstil Leonarda Bonuccija, ki je zaradi nesoglasij z italijanskim strategom izpustil prvo tekmo osmine finala.

Giorgio Chiellini ima še vedno težave s poškodbo, zato je tekmo začel na klopi, kjer je tokrat obsedel tudi Miralem Pjanić. V konici napada je zaigral Gonzalo Higuaín, za njim pa so srečanje začeli Mario Mandžuluć, Paulo Dybala in Juan Cuadrado.

Pri Portu je manjkal kaznovani Alex Telles, ki ga je za to priložnost zamenjal izkušeni Miguel Layun. Trener Nuno Espirito je v začetno enajsterico (4-1-2-1-2) uvrstil tudi Oliverja Torresa in Andreja Andreja. Na klopi sta ostala Hector Herrera in Ruben Neves.

Juventus je že v prvih minutah zagospodaril na zelenici. Dybala je potreboval le tri minute, da je našel nekaj prostora v gostujočem kazenskem prostoru, a je žogo poslal prek vrat. 

Dybala je bil veliko pri žogi, a prave nevarnosti za zadetek ni bilo. Soares je ob izteku desete minute poskusil presenetiti Buffona s strelom od daleč, a je italijanski veteran žogo zlahka ukrotil. Porumenel je Cuadrado in Portugalcem ponudil prosti strel, podajo v sredino pa so bianconeri uspešno izbili.

V 23. minuti so domači prebudili Ikerja Casillasa. Po natančnem predložku Cuadrada je najvišje skočil Mandžukić in z glavo sprožil v okvir vrat, a je bil nekdanji vratar Real Madrida na mestu. 

Pred vrati Porta je bilo znova nevarno deset minut kasneje, Dybala je s predložkom iskal Mandžukića, v zadnjem hipu pa je posredoval Marcano. Hrvaški reprezentant je bil znova nevaren v 37. minuti, žoga pa je po strelu z glavo romala mimo leve vratnice.

V 40. minuti se je tekma zlomila. Najprej se je z obrambo izkazal Casillas in žoga se je odbila do Higuaína, njegov poskus pa je z vratarskim vložkom blokiral Maxi Pereira. Gostje so trdili, da se je branil pred žogo, a je bila njegova namera preočitna in glavni sodnik je izvlekel rdeči karton. Na belo točko je stopil Dybala in žogo poslal v spodnji desni kot ter tako premagal Casillasa, ki je krenil v levo.

Soares je v 50. minuti pobegnil obrambi Juventusa, nato pa zgrešil plasirani strel v spodnji kot Buffonovih vrat. Portugalci so grozili iz protinapada, a nevarnejše akcije v napadalni tretjini niso uprizorili. Tudi Juventus je imel nekaj priložnosti za znižanje izida, še zlasti Dybala, a je vole po predložku Sandra zletel krepko mimo vrat. 

V 76. minuti je v kazenskem prostoru Porta po stiku z Felipejem padel Dani Alves, toda takoj priznal, da prekrška ni bilo. Svetla točka za gostujočo ekipo je bila nedvomno bučna navijaška podpora, saj so pristaši portugalskega kluba večkrat preglasili številčnejše navijače Juventusa.

Najbližje tolažilnemu zadetku za Porto je bil posojeni nogometaš Atlético Madrida Diogo Jota, ki pa je stresel le stranski del mreže. Porto je pretežni del drugega polčasa pretil iz protjnapada, a so domači ostali trdno v sedlu. Juventus je z igralcem več zlahka nadzoroval potek tekme in srečanje mirno pripeljal do konca.

Leicester med osem v Evropi

Veliko bolj razburljivo je bilo na tekmi med angleškim prvakom in Sevillo. Ta je že na prvi tekmi zapravila niz priložnosti za izdatnejšo zmago, podobno pa se ji je godilo tudi v Leicestru. Samir Nassri je v uvodnih minutah zgrešil veliko priložnost, Sergio Escudero je v drugem polčasu zadel prečnik, na drugi strani pa so Angleži, ki se v premier ligi borijo za obstanek, dvakrat zadeli v polno. Prvič v 26. minuti, ko je žoga po sreči končala v mreži Seville, saj je kapetana Wesa Morgana zadela v koleno, drugič pa dobro minuto po prečniku Escudera, ko je bil natančen Marc Albrighton.

Čeprav so Španci petnajst minut pred koncem ostali brez Nasrija, ki je dobil rdeč karton, bi lahko tudi z desetimi igralci izsilili podaljšek. Deset minut pred koncem so imeli najstrožjo kazen, enako kot v Sevilli pred štirinajstimi dnevi pa je strel Stevna N'Zonzija vratar Leicesterja Kasper Schmiechel ubranil.

leicester city | Avtor: EPA EPA

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

JUVENTUS - FC Porto 1:0 (1:0) /2:0/
Dybala 41./11m

Začetni postavi:
Juventus: Buffon; Alves, Benatia, Bonucci, Sandro; Khedira, Marchisio; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain
Porto: Casillas; Maxi, Felipe, Marcano, Layun; Danilo, Andre, Oliver, Brahimi; Silva, Soares


LEICESTER CITY - Sevilla 2:0 (1:0) /1:2/
Morgan 27., Albrighton 54.

Začetni postavi:
Leicester City: Schmeichel, Simpson, Huth, Morgan, Fuchs, Albrighton, Ndidi, Drinkwater, Mahrez, Okazaki, Vardy
Sevilla: Rico; Mercado, Pareja, Rami; Sarabia, Iborra, N'Zonzi, Escudero; Vitolo, Nasri; Ben Yedder

/x:x/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.