Šport > Nogomet
10 ogledov

Juventusu derbi, Ranieri odpuščen

caceres juventus
1/4
Reuters
Derby d'Italia, obračun med Juventusom in Interjem, je pripadel stari dami. Zadela sta Martin Caceres in Alessandro Del Piero. Ponedeljek po njem pa je prinesel izgubo službe Claudiu Ranieriju.

Alessandro Del Piero, 37-letnik, je vstopil s klopi in zabil drugi in obenem zadnji Juventusov gol proti Interju za 2:0. Stara dama je tako dobila prestižni derby d'Italia. Prvi zadetek je v 57. minuti dosegel Urugvajec Martin Caceres. Mirko Vučinić in Fabio Quagliarella sta imela priložnosti povišati torinsko vodstvo. Juve, ki je v letošnji sezoni še neporažen v vseh tekmovanjih, devet kol pred koncem zaostaja štiri točke za vodilnim Milanom. Inter je bil podjeten v prvem polčasu, predvsem je bil nevaren Diego Milito, ki se je znašel v treh izvrstnih priložnostih. A se je Gigi Buffon vselej izkazal z vrhunskimi refleksi.

Niti Valter Birsa niti Boštjan Cesar nista dobila priložnosti za igro, Bojan Jokić pa ni bil v ekipi Chieva. Tako Chievo kot Genoa sta si sicer priborila točko. Rene Krhin pa je dobil priliko v drugem polčasu, a je njegova Bologna z 0:2 izgubila pri Atalanti. Lazio je sicer utrdil svoj položaj na tretjem mestu z zmago v končnici proti Cagliariju. Napoli pa je zgolj remiziral proti Catanii, čeprav je imel dva zadetka prednosti.

Palermo in Udinese še vedno čakata na zmago. Siciljanci pet tekem, Videmčani pa štiri. Tokrat se je "slovenski" obračun v Serie A razpletel z miroljubnim remijem 1:1. Strelca sta bila Fabrizio Miccoli za Palermo in Gabriel Torje za Udinese. V njegovih vratih je Samir Handanović kajpak stal vso tekmo, medtem ko je Josip Iličić v Palermovo enajsterico vstopil šele v 70. minuti. Armina Bačinovića ni bilo v moštvu.

Serie A, 29. kolo:

Milan : Roma 2:1 (0:1)
Ibrahimović (53/11-m, 83); Osvaldo (44)

Palermo : Udinese 1:1 (1:0)
Miccoli (32); Torje (85)
Samir Handanović (Udinese) je branil vso tekmo. Josip Iličić (Palermo) je vstopil v 70. minuti.

Atalanta : Bologna 2:0 (0:0)
Gabbiadini (50), Tiribocchi (90)
Rene Krhin (Bologna) je igral od 46. minute.

Lazio : Cagliari 1:0 (0:0)
Diakite (88)

Napoli : Catania 2:2 (0:0)
Dzemaili (61), Cavani (67); Spolli (75), Lanzdzafame (85)

Genoa : Fiorentina 2:2 (1:1)
Belluschi (21), Palacio (89); Montolivo (31), Natali (70)
Valter Birsa (Genoa) je tekmo presedel na klopi.

Novara : Lecce 0:0

Cesena : Parma 2:2 (0:1)
Santana (46), Del Nero (53); Floccari (40), Paletta (61)

Chievo : Siena 1:1 (1:0)
Acerbi (9); Destro (51)
Boštjan Cesar (Chievo) obesedel na klopi, Bojan Jokić (Chievo) ni bil v ekipi.

Juventus : Inter 2:0 (0:0)
Caceres (57), Del Piero (71)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.