Šport > Nogomet
20 ogledov

Kahn skeptičen: "Pep bo potreboval čas"

Kahn Bayern banket kosilo T-Mobile nemški telekom kosilo večerja po porazu Dortm EPA
V Nemčiji vsi le niso tako navdušeni nad napovedanim prihodom Josepa Guardiole na trenersko mesto Bayerna. Eden takšnih je nekdanji vratar münchenskega velikana Oliver Kahn, ki meni, da prihod Katalonca ni garancija za takojšen uspeh.

Josep Guardola je kot najbolj zaželjen "samec" na trenerski tržnici na koncu podlegel čarom Bayerna, ki ga je izbral raje kot Chelsea, Manchester CityAC Milan in ostale evropske velikane, v München pa bo prispel pred začetkom nove sezone.

Januarski prihod najuspešnejšega trenerja v zgodovini Barcelone je povzročil pravo histerijo v Nemčiji, del katere pa prav gotovo ni nekdanji vratar kluba Oliver Kahn, ki meni, da za uspeh Katalonca ni nobenih zagotovil.

"Guardiola je pripeljal igralce z mladinskih na profesionalni nivo, ampak Bayernovi igralci morda ne posedujejo enakega nivoja avtomatizmov, kot igralci Barcelone," je Kahn zapisal v najbolj branem tabloidu Bild.

Ne bo se zgodilo v enem dnevu

"Vpeljava njegovih sistemov se ne bo zgodila v enem dnevu. Za razliko od Louisa van Gaala, ki je trmasto uporabljal žogo, da bi dosegel končni rezultat, je Guardiolin sistem bolj fleksibilen, posest žoge pa je v središču igre."

Kahn, ki je s klubom osvojil osem naslovov državnega prvaka, leta 2001 pa slavil še v Ligi prvakov, je kot težavo izpostavil tudi sistem igre, ki je bavarskemu gigantu morda tuj, v Kataloniji pa je z Lionelom Messijem deloval izjemno.

"Vsak, ki ne bo želel sodelovati pri tem kolektivnem gibanju, mu bo zelo težko v tem sistemu. Kot primer - del njegovih uspehov je prišel z Messijem kot 'lažno devetko', zanimivo pa bo videti, če bo v prihodnosti tako lahko igral tudi Bayern," je še dodal Kahn.

"Guardiola in športni direktor Matthias Sammer morata razviti in vpeljati dosledno filozofijo. To bo odločilni faktor v bitki za evropsko številko ena."

Komentarjev 1
  • pesjan 15:10 03.februar 2013.

    KAHN imaš 100% prav .