Šport > Nogomet
15 ogledov

Kaj je rekel Wenger? Arsenal od 0:2 do 3:2!

Downing Evra
1/13
Reuters
Arsenal je proti Astonu Villi ob polčasu zaostajal z 0:2 in moral poslušati žvižge domačih navijačev, ki so se po epskem povratku na tekmi četrtega kroga pokala FA v nadaljevanju vseeno veselili (3:2). Liverpool je v velikem derbiju na Anfieldu z 2:1 premagal Manchester United. Nove grožnje branilcu QPR Antonu Ferdinandu, ki je na dom dobil naboj.

Arsenal se je po epskem boju uvrstil v peti krog pokala FA, potem ko je na domačem stadionu Emirates izločil Aston Villo. Topničarji so se po treh zaporednih ligaških porazih spet znašli v škripcih, saj so ob polčasu po golih Richarda Dunna in Darrena Benta zaostajali z 0:2, domači navijači pa so jih v garderobo pospremili z oglušujočimi žvižgi. Trener Arsene Wenger, že sedem let brez naslova v katerem koli tekmovanju, je svoj pogovor med polčasom očitno dobro izpeljal, saj so se njegovi varovanci vrnili v velikem slogu in tekmo obrnili na glavo.

Dunne je v prvem polčasu preskočil Laurenta Koscielnyja in izkoristil podajo posojenega nogometaša LA Galaxyja, Irca Robbieja Keana, srd Arsenalovih navijačev pa je še povečal gol Benta tik pred polčasom, ko je izkoristil podajo Stephena Irelanda in premagal rezervnega vratarja Lukasza Fabianskega. Vse se je obrnilo v neverjetnih sedmih minutah, ko je najprej kapetan Robin van Persie izkoristil enajstmetrovko v 53. minuti, Theo Walcott pa srečno izenačil po sicer izvrstnem prodoru. Veselje domačih navijačev je bilo popolno, ko je Bent, nekdanji nogometaš osovraženega Tottenhama, v svojem kazenskem prostoru podrl Koscielnyja in ponudil novo priložnost z bele točke Van Persieju, ki je Nizozemec ni izpustil iz rok. Tik pred koncem je Wenger v igro poslal še Thierryja Henryja, Francoz pa je tako odigral prvih nekaj minut po kratkotrajni poškodbi.

Ferdinand dobil pismo - z nabojem!

Chelsea je z golom Juana Mate z 11-metrovke napredoval v peto kolo pokala FA, vendar je bil mnogo več pozornosti od rezultata deležen dvoboj Antona Ferdinanda iz tokratnega tekmeca QPR in Johna Terryja, ki je bil deležen številnih žvižgov. Omenjeni dvojec je namreč v sodnem sporu zaradi domnevnega rasističnega obnašanja proti Ferdinandu na ligaški tekmi lanskega oktobra. Terry se mora naslednji teden oglasiti na sodišču, Ferdinandu pa je more v zadnjih dneh zagotovil dogodek, ki bi prestrašil vsakega običajnega človeka. V klub je namreč zanj prispelo grozilno pismo z nabojem. S ciljem izogibanju dodatni napetosti je angleška zveza predlagala, da nogometaši tokrat izpustijo rokovanje. Robert Koren je s svojim Hull Cityjem izpadel iz tekmovanja, a ni igral.

Kuyt odpihnil United iz pokala

Rezervist Dirk Kuyt je v 88. minuti zabil odločili zadetek za Liverpoolovo zmago 2:1 nad Manchester Unitedom v četrtem kolu pokala FA in se tako s soigralci uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. Liverpool je prek Daniela Aggerja povedel v 21. minuti. United, ki je nastopil brez poškodovanega Wayna Rooneyja, je izenačil z golom Ji-Sunga Parka. Vse prej kot tople dobrodošlice je bil deležen Manchestrov branilec Patrice Evra, ki se je pred meseci zapletel v incident z Luisom Suarezom, zaradi česar je bil ta deležen osmih tekem prepovedi in si tudi tokratno srečanje ogledal s tribune.

Nasvidenje, Diouf

Senegalski nogometaš Mame Biram Diouf je zapustil vrste Uniteda. Napadalec je okrepil , ki igra v nemški Bundesligi, 24-letnik pa je podpisal pogodbo za dve leti in pol. "Vesel sem, da imam dodatno možnost v napadu. Zdaj moramo delati na tem, da se čim hitreje vključi," je o novem igralcu povedal trener Hannovra Mirko Slomka. Rdeči vragi so Dioufa na Otok pripeljali leta 2009, norveškemu Moldeju pa so odšteli štiri in pol milijone evrov. Senegalec je večino časa preživel v rezervni ekipi Manchester Uniteda, Hannover pa naj bi po poročanju nemških medijev zanj plačal 1,8 milijona evrov.

Pokal FA, 4. krog (zanimivejši pari):

Watford : Tottenham Hotspur 0:1 (0:1)
Van der Vaart (42)

Everton : Fulham 2:1 (1:1)
Stracqualursi (27), Fellaini (73); Murphy (14/11)

Queens Park Rangers : Chelsea 0:1 (0:0)
Mata (62/11-m)

Liverpool : Manchester United 2:1 (1:1)
Agger (21), Kuyt (88); Park (39)

Derby County : Stoke City 0:2 (0:1)
Jerome (5), Huth (81)

Bolton Wanderers : Swansea City 2:1 (1:1)
Pratley (45), Eagles (56); Moore (43)

Hull City : Crawley Town 0:1 (0:0)
Tubbs (57)
Korena (Hull) ni bilo v ekipi.

West Bromwich Albion : Norwich City 1:2 (0:1)
Fortune (54); Holt (35), Jackson (85)

Brighton & Hove Albion : Newcastle 1:0 (0:0)
Williamson (76, a. g.)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Sunderland : Middlesbrough 1:1 (0:1)
Campbell (59); Robson (16)

Arsenal : Aston Villa 3:2 (0:2)
Van Persie (54, 61/obe 11-m), Walcott (57); Dunne (33), Bent (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.