Šport > Nogomet
26 ogledov

''Kaj lahko rečem o Keku?''

Matjaž Kek Katarina Ponjavić
Slovenskega trenerja Matjaža Keka je po porazu proti Dinamu podprl predsednik Rijeke Damir Mišković, ki napoveduje, da bo ekipa pod Kekovim vodstvom osvojila naslov državnega prvaka.

Rijeka je v 23. krogu hrvaške nogometne lige izgubila proti Dinamu (0:3) in zabeležila prvi poraz v letošnji sezoni. Zaostanek za vodilnimi

Zagrebčani je narasel na pet točk in sanje o naslovu so s slabšo predstavo na Maksimirju splavale po vodi. 

Matjaž Kek je po tekmi prevzel dogovornost za poraz in kritikom sporočil, da ga v klubu lahko odstavijo s položaja, če želijo.

''Če me želijo zamenjati, me naj zamenjajo. Prevzemam odgovornost za to, kar se je v Zagrebu zgodilo, sem pa že dostikrat povedal svoje razmišljanje o medijskih obračunavanjih,'' je dejal Kek.

Keku v bran je stopil predsednik kluba Damir Mišković, ki je zavrnil vsa namigovanja o morebitni menjavi in izrazil brezpogojno zaupanje v nekdanjega slovenskega selektorja.

''O Keku nimam kaj reči. Taktične analize so smešne. Po toliko uspehih, ki smo jih dosegli tako doma kot v Evropi, kaj lahko rečem o človeku, ki je arhitekt teh uspehov. Zaradi enega poraza,'' je dejal Mišković in dodal, da menjava trenerja ne pride v poštev.

''Ne vem, s kom se je pogovarjal,'' je Kekovo izjavo, da ga lahko zamenjajo, komentiral predsednik.

''Vsak dan se slišiva in nikoli nisva govorila o tem. Njegov položaj je trden kot stena. Kek ima naše brezpogojno zaupanje, Hvaležni smo mu za vse, kar je naredil. O tem najbolje priča nov petletni dogovor. Kek je naš vojskovodja do naslova,'' je povedal Mišković in dodal: ''S Kekom bomo osvojili naslov. Letos ali drugo leto.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.