Šport > Nogomet
9 ogledov

Kaká je najboljši

Kaká je dobil nagrado za najboljšega nogometaša Pokala konfederacij.
1/23
Žurnal24 main
Organizatorji Pokala konfederacij so opravili še zadnje dejanje. Podelili so nagrade najboljšim posameznikom turnirja. Nagrado za najboljšega nogometaša je prejel Kaká.
Kaká je najboljši nogometaš, njegov rojak Luis Fabiano pa najboljši strelec v nedeljo z zmago njunega moštva Brazilije končanega Pokala konfederacij, generalke pred nogometnim svetovnim prvenstvom v Južnoafriški republiki leta 2010. Kaká, zdaj že bivši nogometaš AC Milana in novopečeni igralec madridskega Reala, je prejel zlato žogo, Fabiano, ki je na pokalu konfederacij petkrat zatresel mrežo, pa zlato kopačko. Fabiana, najzaslužnejšega za to, da je Brazilija osvojila naslov, saj je na finalni tekmi z goloma v drugem polčasu prinesel izenačenje, so s srebrno žogo razglasili za drugega najboljšega igralca. Clint Dempsey, član finalistov iz ZDA, je prejel bronasto žogo. Podelili so tudi srebrno in bronasto kopačko, ki sta ju prejela Španca Fernando Torres in David Villa, člana tretje ekipe na Pokalu konfederacij. Za najboljšega vratarja Pokala konfederacij so izbrali Tima Howarda (ZDA), nagrado za fair play pa je prejela Brazilija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.