Šport > Nogomet
29 ogledov

Kaká na muhi angleških klubov

Kaká zaradi poškodbe od avgusta ni igral, a zdaj se počasi vrača. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Med najbolj vročimi imeni na nogometni tržnici je zagotovo brazilski zvezdnik Kaká, za katerega se zanimajo tudi pri Manchester Unitedu, Chelseaju in Manchester Cityju.

Inter ni edini interesent
Kaká po avgustovski operaciji kolena za Real v tej sezoni še ni zaigral. Pri belem baletu se je v njegovi odsotnosti izkazal nemški reprezentant Mesut Özil, govorice o odhodu s stadiona Santiago Bernabéu pa so postajale vse glasnejše. Do zdaj je največ zanimanja za 28-letnega ofenzivnega igralca sredine igrišča pokazal milanski Inter, zdaj pa so se po poročanju otoških medijev v dirko vključili še trije angleški velikani.

Najprej na posojo
Po poročanju časnika Daily Star si prvi mož Manchester Uniteda sir Alex Ferguson želi, da bi Kaká na Old Trafford še ta mesec prišel kot posojen igralec, po koncu sezone pa bi rdeči vragi Realu zanj odšteli več kot 50 milijonov evrov. Sunday Mirror poroča, da si Kakája želi tudi Chelseajev trener Carlo Ancelotti, ki je Brazilca nekaj let treniral v Milanu, prav to dejstvo pa bi lahko odločilno vplivalo na nogometaševo odločitev o nadaljevanju kariere. Kjer je dim, je zraven tudi Manchester City. Najbogatejši klub bi rad dobitnika zlate žoge leta 2007 pripeljal po koncu sezone. City je za Kakájem oprezal še, ko je ta igral za Milano, a takrat ni bilo sto milijonov evrov vredne ponudbe. Zdaj naj bi lastnik šejk Mansour prižgal zeleno luč trenerju Robertu Manciniju.

Kam bo odšel Džeko?
Navijači Manchester Cityja sicer z zanimanjem pričakujejo, kako se bo odločil napadalec reprezentance Bosne in Hercegovine Edin Džeko. Nogometaš nemškega Wolfsburga naj bi v klub prišel za približno 30 milijonov evrov, a podpisa pogodbe še ni bilo. So se pa znova oglasili v italijanskem Juventusu in zatrdili, da še vedno verjamejo, da bo Džeko okrepil staro damo iz Torina. Juve bi ga pripeljal po koncu sezone, v zameno pa bi v Wolfsburg ob kupčku denarja poslal bodisi Mohameda Sissoka bodisi Amaurija. Pri Wolfsburgu so se z odhodom prvega napadalca že sprijaznili, saj imajo zanj že ogledano zamenjavo. Na vrhu seznama želja sta Kevin Kurányi in Roque Santa Cruz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.