Šport > Nogomet
34 ogledov

Kaká po 16 mesecih spet za Brazilijo

real ajax kaka Reuters
Brazilski selektor Mano Menezes je na seznam igralcev za prijateljski tekmi z Gabonom in Egiptom prvič po 16 mesecih uvrstil tudi vezista Real Madrida Kakája. Nekdanji dobitnik zlate žoge je zadnjo tekmo za carioce odigral 2. julija 2010, ko je Brazilija svetovno prvenstvo zapustila po porazu z Nizozemsko (1:2).

"To je povratek, ki je, glede na vse, kar se je zgodilo v zadnjih mesecih, logičen. Vedno sem govoril, tudi on je tako mislil, da se bo vrnil v reprezentanco, ko bodo njegove predstave na nivoju. O Kakáju mislim tako, kot o Ronaldinhu. Potrebujemo igralce, ki so tako izkušeni kot onadva ... Zdaj je na tistem nivoju, na katerem ga želimo videti," je na novinarski konferenci v Riu de Janeiru razložil brazilski selektor Mano Menezes. Na svoj seznam za prijateljski tekmi proti Gabonu in Egiptu je namreč prvič po lanskoletnem svetovnem prvenstvu in porazu proti Nizozemski, ki je odnesel takratnega selektorja Carlosa Dungo, uvrstil Realovega vezista Kakája.

Med 23 izbranci je spet njegov madridski soigralec Marcelo, pa tudi Daniel Alves in Adriano iz Barcelone, Jonas in Diego Alves (oba Valencia) pa sta novinca na seznamu. Zaradi težav s poškodbami se je Menezes odločil spregledati Robinha in Alexandra Pata (oba AC Milan), v Milanu bo ostal tudi Julio César (Inter). Brazilija bo proti Gabonu v Librevilleu igrala 10. novembra, štiri dni kasneje pa se bo z Egiptom pomerila v Dohi, saj je bil septembrski termin v Kairu odpovedan zaradi izbruha arabske pomladi.

Menezesov seznam:

Vratarji: Diego Alves (Valencia/Špa), Neto (Fiorentina/Ita).

Branilci: Thiago Silva (Milan/Ita), Adriano (Barcelona/Špa), Daniel Alves (Barcelona/Špa), David Luiz (Chelsea/Ang), Fabio (Manchester United/Ang), Marcelo (Real Madrid/Špa), Alex Sandro (Porto/Por), Luisão (Benfica/Por).

Vezisti: Lucas Leiva (Liverpool/Ang), Luiz Gustavo (Bayern München/Nem), Sandro (Tottenham/Ang), Fernandinho (Šahtar Doneck/Ukr), Willian (Šahtar Doneck/Ukr), Elías (Porto/Por), Hernanes (Lazio/Ita), Bruno César (Benfica/Por), Kaká (Real Madrid/Špa), Dudu (Dinamo Kijev/Ukr).

Napadalci: Hulk (Porto/Por), Kléber (Porto/Por), Jonas (Valencia/Špa).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.