Šport > Nogomet
6 ogledov

Kaká v zgodovino

Kaká je bil zelo zanimiv za medije. Žurnal24 main
Kakája je doletela velika čast. V muzejskem delu Maracane je v elitni družbi nogometnih legend pustil odtis svojih stopal in poudaril, da ima v prihodnosti še vedno visoke cilje.
 
 

Prava čast je videti moje ime poleg velikanov svetovnega nogometa.

Kaká

 
V slogu odtisov filmskih zvezdnikov pred kitajskim gledališčem v Hollywoodu imajo svoje častno mesto pred muzejem v sklopu glavnega stadiona v Riu de Janeiru tudi najboljši nogometaši. Obiskovalci Maracane bodo v prihodnje lahko občudovali odtise stopal enega najboljših nogometašev na svetu – Kakája . Član Milana je namreč "zlate“ noge odtisnil v zgodovino. Odtis se nahaja poleg odtisa Zica , nedaleč stran pa so še odtisi Peléja , Romaria , Zagalla , Dunge , Franza Beckenbauerja , najboljše nogometašice na svetu, Brazilke Marte , in še nekaterih drugih pomembnih nogometašev iz brazilske zgodovine.

Kakájev odtis bodo lahko videli vsi obiskovalci Maracane. © EPA

 
"Maracana ima veličastno zgodovino. Prava čast je videti moje ime poleg velikanov svetovnega nogometa. To je izjemno lepa točka mojega življenja in kariere, čeprav sem prepričan, da še nisem dosegel vrha. Veliko stvari moram še izboljšati in postoriti, veliko se moram še naučiti. Imam še kar nekaj načrtov, ki jih moram uresničiti," je ob slovesnosti za brazilske medije povedal Kaká. Na stadionu, ki je dolgo veljal za največjega na svetu, saj je sprejel kar 180 tisoč navijačev, so se poklonili še enemu mlademu Brazilcu. V čast Kakájevemu reprezentančnemu kolegu Robinhu so namreč na velikem zaslonu predvajali serijo fotografij nepozabnega preigravanja, ki ga je prikazal na kvalifikacijski tekmi proti Ekvadorju, ki so jo odigrali lani. Takrat so karioke slavile s 5:0.

Medtem pa petkratni svetovni prvaki še vedno ne blestijo, Brazilci so tokrat v Rio de Janeiru le remizirali s Kolumbijo (0:0), za kar so jih besni navijači (spet) nagradili z žvižgi. Nič bolje se ne godi Argentini , ki je z 0: 1 izgubila v Čilu. To je bila prva zmaga Čila nad Argentino po letu 1973 in sploh prva v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.