Šport > Nogomet
27 ogledov

Kako bogati so poslanci SDS?

Janez Janša je napovedal, da bodo njegovim spremembam najprej nasprotovali. Žurnal24 main
SDS je na svoji spletni strani objavila premoženjsko stanje svojih poslank in poslancev.

Predsednik stranke Janez Janša ima trisobno stanovanje v Ljubljani, počitniško hišico v Bovcu, avtomobil volvo karavan in 28 tisoč evrov na računu, kažejo objavljeni podatki.

Podpredsednik DZ France Cukjati je lastnik polovice enostanovanjske hiše, stare 25 let, in dvostanovanjske hiše v gradnji. Ima tudi osebni avtomobil znamke Kia v vrednosti 16 tisoč evrov.

Predsednik sveta SDS Branko Grims je prijavil devet let star audi A6, 50 delnic Krke in 46 delnic NFD Holdinga, na računu pa 35 tisoč evrov.

Vodja poslanske skupine Jože Tanko se lahko pohvali z lastništvom polovice hiše in zidanice z vinogradom. Vozi avtomobil znamke Hyundai elantra, vreden sedem tisoč evrov, ima delnice v nekaterih slovenskih družbah, na računu pa 30 tisoč evrov.

Ob tem v stranki na svoji spletni strani navajajo, da so v mandatu vlade Janeza Janše predsednik vlade in vsi ministri podpisali etični kodeks, ki je pomenil korak naprej k povečanju transparentnosti delovanja javnih funkcionarjev in njihovega premoženja, ob tem pa obžalujejo, da se za podpis takšnega kodeksa ni odločila tudi sedanja vlada.

Navajajo še, da je poslanska skupina SDS 16. junija v zakonodajno proceduro vložila predlog zakona o javnosti premoženja funkcionarjev, katerega cilj je zagotavljanje transparentnosti delovanja javnih funkcionarjev in preventivno delovanje na področjih koruptivnih ravnanj in klientelizma. V skladu s temi cilji pa so se tudi odločili objaviti premoženjsko stanje svojih poslank in poslancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.